Pesti Flaszter

Pesti Flaszter

Boldog Karácsonyt!

2020. május 08. - Papp D. Olivér

Fájl:Karácsony Gergely szoboravatón (2019).jpeg – Wikipédia

   Nem kedvelem Karácsony Gergelyt. Leginkább azért nem, mert eddig nagyjából az összes létező pozícióért elindult, hátha az egyik bejön. Aztán végül a főpolgármester szerepét sikerült elnyernie, de hány bukott projekt volt ezelőtt? Ő az az ember, aki saját bevallása szerint jobban utálja az MSZP-t, mint a Fideszt, mégis mára már nem lehet nyomon követni, hogy melyik ellenzéki pártban fordult meg és melyikben fog. Ráadásul, valahol még a kormánypárti kritika is igaz rá. Ha nem is alkalmatlan, de kétségkívül egy minden karizmát nélkülöző, semmilyen politikus. Mégis az elmúlt hónapokban a Fidesz kommunikáció terén olyan szinten tolta túl a kombájnt, hogy egy jóérzésű ember, még ha kicsit is de Karácsony pártjára áll. Jobb vezető lesz ettől? Nyilván nem, de mindenképpen szimpatikusabbá vált. Ez nem azt jelenti, hogy a főpolgármester bármilyen szempontból is alkalmasabb lett a pozíciójára, ez csak azt mutatja, hogy a kormánypárt kommunikációja annyira szinten alulivá vált mostanra, hogy azt az elmúlt 10 év tapasztalatai után is már nehezen lehet elképzelni.  

    Kezdődött az egész a Pesti úti Idősek Otthonában történt eseményekkel. Mindenki tisztában van azzal, hogy mi történt ott, teljesen felesleges is részletezni. Lényeg, hogy az esetért egyértelműen a városvezetést kell felelősségre vonni, hiszen a fővárosi önkormányzat az otthon fenntartója. Jaa, hogy vidéki városokban is előfordult fertőzés idősek otthonában? Hát az mindegy. Természetesen mindkét fél merőben mást állít az esetről. Azt, hogy kinek van igaza én megítélni nem fogom, de azért az elég egyértelmű, hogy ha két teljesen eltérő állítás van terítéken ugyan arról a témáról akkor valaki hazudik. Végül az otthon 1 millió forintos büntetést kapott. Erről csak annyit, hogy kíváncsi lennék ki kapta volna ezt a pénzt és milyen előjellel, ha a főpolgármestert Tarlós Istvánnak hívják.

Térjünk át a lezárásokra és azok feloldására. A hét elejétől kezdve vidéken bár szigorú feltételek mellett, de mégis nagyjából bármit lehet csinálni. Pest megyében és a fővárosban meg marad minden a régiben, mindezt olyan szinten, hogy a fővárosból senki sem utazhat vidékre, ottalvásról meg pláne nem lehet szó. Vagyis így volt ez tegnapig, ugyanis kiderült, hogy ilyen szabályról szó sem volt csak hát a snájdig Gulyás miniszter úr és csinos kormányszóvivő segédje bemondta a TV-ben. Azt, hogy „bemondták a TV-ben” csak egy fokkal hitelesebb forrás, mint, hogy „azt hallottam a piacon” szerintem hagyjuk is. A lényeg megint csak az, hogy valamit teljesen félrevezetően közöltek, de hozzátették, hogy a budapesti korlátozásokkal kapcsolatban a főpolgármester véleménye változott meg és most nála pattog a labda. Az meg már tényleg csak pikáns kis részlet, hogy ma már azt mondta a miniszterelnök, hogy Budapesten egyelőre azért nem lehet feloldani a korlátozásokat mert sok a halott. Erre már tényleg csak egy adekvát válasz van: Mi van? Mi van azokkal, akiket emiatt a téves információ miatt büntettek meg Budapest határában és pláne most ehhez már tényleg, hogy jön a főpolgármester, aki eddig amúgy azt hangoztatta, hogy egyetért a fővárosi szigorításokkal. Az a helyzet áll fent, hogy a kormány jelenleg egy felhatalmazási törvénnyel a zsebében irányítja az országot, de, ha valamit olyan szinten sikerül elcseszni, hogy az már tényleg megmagyarázhatatlan akkor az rögtön Karácsony volt.

   Budapest jelenlegi főpolgármesterének politikai múltja valóban vállalhatatlan és alkalmassága is megkérdőjelezhető, de ha választani kell a jelenlegi helyzetben, hogy Karácsony Gergely személye vagy a kormánypárt kommunikációja gázabb-e akkor szerintem egyértelmű a válasz.

A bejegyzés trackback címe:

https://pestiflaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr2915671220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felfújta a szél 2020.05.08. 22:14:37

" a Pesti úti Idősek Otthonában történt eseményekkel. Mindenki tisztában van azzal, hogy mi történt ott,"

Pont hogy senki sem tudja pontosan mi történt, és nyilván két olvasata marad a jövőben is

Egy dolog viszont kiderült feketén-fehére: Karácsony és a stábja - beleértve Gy Németh Erzsébet kádernőt - alkalmatlan egy krizishelyzet kezelésére, sőt nagyjából bárminek a kezelésére. Ebben egyet is értek a leirtakkal

Az viszont van egy jó nagy csúsztatás, hogy ciki dolog felvetni a fővárosi vezetés felelősségét. Ha ezt valaki megpiszkálja, akkor ettől Karácsony szimpatikussá válik? Ennyire következmények nélküli ország lennénk?

A kommunikáció az egyetlen amiben Karácsony bármit fel tud mutatni, talán ezért is siet a segitségére a blog, amikor egyenrangúan kezeli a tetteket a kommunikációval

Dottodo 2020.05.09. 19:16:15

A blog ékes példája annak, hogy az írni és olvasni is alig képes fideszes fasszopók is képesek a blog.hu-n ál-ellenzéki írásokat kiadni.
Őszinte megvetésem a szerzőőnek, aki valódi fideSSpatkány.

törppicur 2020.05.09. 19:48:11

Olika, szerinted, ha nem mondanak be a TV-ben semmit, az jobb?
A múlt pénteki naptól valamennyi rádió is "bemondta" hogy vidéken változások vannak, a fővárosban maradnak a korábbi szabályok.
Nem tudom, szerinted Gulyás mit mondott, mert nem írtad ide. De pl Orbán bemondta, hogy jövő héten változtathatnak érdem a pesti szabályokon, ha érdemben változnak a kedvezőtlen pesti halálozási adatok.
Karácsony múlt hétvégén még valóban helyeselte a szigoróbb szabályokt, hétközben viszont lázongott, hogy nem tudja miért bünteti Orbán apestieket.

illaim 2020.05.09. 20:49:10

A fideSS SA csürhéje gyűlölködése, alaptalan vádaskodása, hazudozásai, a tények tagadása, egyértelmű bizonyíték a kormány hibáira!
A blog szerzője meg ne csak a fideSS propagandájából tájékozódjon, és akkor még reális képet is kaphat, de akkor nem ír ilyen zagyvaságokat! LOL

enrikokaruszo 2020.05.09. 21:00:09

az az ember nem való vezetőnek
nézelődik, botladozik, események után szalad
most sem ő diktálja, mi a téma, csak válaszolgat más felvetéseire
egy báb
ez van, erre telik

ulpius66 2020.05.09. 21:07:45

A Karigeri egy hisztis picsa!

Könnyű neki!

Karigeri buzi, tehát nő, így könnyű hisztis picsának lenni!

ulpius66 2020.05.09. 21:10:11

... csak belegondolok, ha hasonló helyzetben a Tarlós lenne a főpolgi.......

MIT KAPNA A TARLÓS A POFÁJÁBA EZEKTŐL A MOCSKOS BALLIBSI KRETÉNEKTŐL!!!!!

ulpius66 2020.05.09. 21:14:03

A BALLIBSI KÖRÖKBEN EGYÉRTELMŰEN MEGY A SZERECSEN-MOSDATÁS!!!!!!

A KARIGERI OTT SEM VOLT!!!!!

... és egyébként is Orbán a hibás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kedves ballibsi elvtársak!

Szerényen megkérdezném, ha lehet..... eddig Karigeri mit tett a fővárosért????
(mán azon kívül, hogy naponta előadta menstruációs hisztijeit........)

ulpius66 2020.05.09. 21:19:30

Mondjuk Karigeri a "kúrótársát" a másik buzit, a Jávor Benedeket havi 20.000 euróért kinevezte
"BUDAPEST BRÜSSZELI KÉPVISELŐJÉNEK"!!!!!

HÁT EHHEZ CSAK GRATULÁLNI TUDOK!!!!!!!!

Ja, és támogatta Nídermüller Péter havi 29 milliós lopását, amihez tényleg csak gratulálni lehet!!!!!!!!

exterminador 2020.05.09. 21:54:23

@felfújta a szél: hé, ez az alkalmatlanozás már a választáson sem jött be. Csak szólok.

Emmett Brown 2020.05.09. 22:50:52

@ulpius66: buzi, tehát nő. Na ez hogy jön ki?

Boycie 2020.05.09. 23:35:53

@exterminador: Nem jött be és most Budapest szív egy alkalmatlan főpolgármesterrel :)

Boycie 2020.05.09. 23:42:07

@illaim: "@felfújta a szél: Miért hazudsz fideSStálib?" "A fideSS SA csürhéje"

Brilliáns az érvelésed :) Ezen az alapon te meg muszlimmigránsfaszszopó hazaáruló Soros-ügynök vagy. Annál azért nincsen lejjebb :) Anyád ment volna veled abortuszra. Az úgyis alap a libsiknél hogy az anyák megölhessék a gyereküket :))

Sir Galahad 2020.05.09. 23:56:18

A baloldalnak egyszer már bejött, hogy egy csetlő-botló teszetosza balfék megveri Orbánt. Karácsonnyal ugyanazt próbálják megjátszani, mint anno Medgyessyvel. És a Fidesz nem veszi észre, hogy Karácsony annál rokonszenvesebb lesz az átlagemberek előtt, minél jobban gyalázzák.

lobaszopiatej 2020.05.10. 00:13:07

@ulpius66: "eddig Karigeri mit tett a fővárosért????"

Például, nem szopta le a gazdádat (csak hogy a szinvonaladra ereszkedjek...).

élhetetlen 2020.05.10. 00:46:42

@törppicur:
Nem érted, ugye? Pest megyéből senki sem mehet ki, de bárki jöhet, és, ha talál, viheti haza a víruskáját. Nem keresek elő semmit a kedvedért, keresd ki te, mielőtt okosakat mondasz, de a legújabb szöveg az volt, hogy már mehetnek a pestiek a balatoni saját ingatlanjukba is. Biztosan sokat változott a vírushelyzet pár nap alatt, hogy változtattak a rendelkezésen, de azt még nem értem, hogy a saját ingatlanba. Ha a tesóm, vagy unokatesóm megy le az én ingatlanomba, ő jobban fertőz, mint én? Ha azt mondják, hogy szállodába, vagy vendégházba nem mehet valaki, azt még érteném, de nem ezt mondták. A legszebb az az átmenet volt, hogy lemehet, de nem alhat ott. Alvás közben jobban fertőzi a település lakosságát? Ha azt mondod, hogy ebben látsz logikát, akkor kiröhöglek, és feladom.

élhetetlen 2020.05.10. 01:12:53

@enrikokaruszo: Olyan helyes meglátásaid vannak! “csak válaszolgat más felvetéseire”. Persze, nem ő írt az illetékes kormányhivatalnak, hogy kórházból ne küldjenek vissza ellenőrzés nélkül senkit az idősek otthonába, csak előre válaszolgatott a kormányhivatal agyament válaszára. Megpróbálta megakadályozni az agyament liget projekt még menthető pusztítását, erre a kormány kiemelt projektté minősítette, így már beleszólása sincs. A kormány nem tartja be az ígéreteit, ez nem gond, de érdekes, hogy ilyen viszonyok között Karigeri nem diktál, és ez az ő hibája, ugye. Menyivel jobb volt Tarlós, aki kiadta az árterületre az építési engedélyeket, és valószínű, hogy kapott annyit, hogy beígérte a vállalkozóknak a saját védőgátat. Ez persze csak feltételezés, lehet, hogy csak a jó szíve miatt áldozta volna fel a Római partot a befektetők védelméért. Így is lehet látni, ha így akarod.

ssara 2020.05.10. 01:16:07

" Kezdődött az egész a Pesti úti Idősek Otthonában történt eseményekkel. Mindenki tisztában van azzal, hogy mi történt ott"
Ezek szerint te vagy a kivétel. Tájékozódj és fuss neki egy új posztnak! (Hacsak nem szándékosan irkálsz hülyeségeket.)

élhetetlen 2020.05.10. 01:27:15

@ulpius66: “Karigeri buzi”. Egy két gyermekes családapáról beszélsz, ha nem lennél ennyire jelentéktelen, ezért a gatyádat is leperelhetné rólad. Ha bejutsz a parlamentbe, (nem fogsz), és ott mondanád ezt, megnézhetnéd a következményeket. De így kiélheted magad, mert azt sem tudja, hogy létezel. Az, hogy így senkiként mocskolódsz, nem számít, de nem is emeli a tekintélyedet.

Bkkzol 2020.05.10. 03:03:52

Ezt a szerencsétlen Paprika János Gergőt csak sajnálni lehetne ha nem ő vállalta volna önként ezt a pozíciót. Csinálja amit mondanak neki, csak az a gond, hogy túl sok helyről kaphatja a parancsokat. Ha gond van akkor meg ott hagyják egyedül.
Hetek óta nem tudja eldönteni, hogy volt e orvos vagy nem az idősotthonban (volt, kettő is volt... de az is karanténténban... telefonon ügyelt...) jelképes dolgokra is képtelen volt, hogy személyesen megjelent volna ott (biztos messze van biciklivel). Unalmában kitalálta hogyan bénítsa le Budapest autós forgalmát ,mert apukáját autóval elütötték... ( valószínű, hogy őt kellene kezelni inkább).

gomorra 2020.05.10. 05:48:09

Nem olvastam, még csak az első sorokat, de már felháborít ennek a marhának (blogszerző) a szövege. Ekkora bunkóságot?! Hogy a fészkes fenébe ne utálhatná valaki jobban az MSZP-t, mint a fideszt s mégis szövetkezik velük? Azért majom, mert van reálpolitika is, ha ez a hülye magyar nép nem képes felsorakozni egy új és erényes magyar párthoz, nem képes azt létrehozni és működtetni, akkor a reálpolitikus abból főz, ami van, marad az, hogy ezzel a szar mszp-vel is össze kell fogni, a még nagyobb szar a fideszorbán elzavarása a halálfaszára érdekében.

gomorra 2020.05.10. 05:51:57

Papp Úr, magának sokat kell még tanulnia az életben ahhoz, hogy értse mi is folyik Ön körül.

enrikokaruszo 2020.05.10. 07:23:52

@élhetetlen: látod, erről beszélek
irkál olyan ügyekben ami nem az ő szakmája, nem találja a szerepét
neki meg kell tárgyalni a (nem kevés pénzért fizetett) szakértőivel, mit akarnak elérni, mik a lehetőségeik, és döntéseket hozni, azokat viszont keresztülvinni...ehelyett leveleket írogat, hogy mások mit tesznek az ő kérései (!) ellenében, ezeket a leveleket meg lobogtatja a facebookon
ha olyan hajón utaznék, ahol a kapitány ilyen mentális képességekkel rendelkezik, leszállnék az első kikötőben
ha valaki egy ilyen balfaszt rokonszenvesnek talál, az legyen a kettejük dolga, igyanak meg egy limonádét a rómain
a ligetről annyit, hogy lassan, de biztosan eltűnnek a húgyszagú zugok, klassz sétautak, szép játszóterek és pavilonok, épületek jelennek meg szar bódék helyén, én ennek örülök, járok arra hetente, egy szégyen volt már az a zsibvásár

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.05.10. 07:33:47

Jól látható, a ballibek alkalmatlanok.

Szóval jó, hogy most ezt élesben is bemutathatják 2022-ig.

Kari Geri(nctelen) meg eleve egy hiteltelen alak.

röf 2020.05.10. 07:38:23

Két dologban van igazad.
1.A fidesz kommunikációja katasztrófa. Már harminc éve...
2.Geri szakmailag és emberileg totális csőd.

Indriq 2020.05.10. 07:59:49

@jános515: komolyan leállsz érvelni az itteni fizetett fütyesz trollokkal. Neki akkoris azt kell szajkózni, amit a párt kiadott ha az istentől jönne a cáfolat is.

Indriq 2020.05.10. 08:04:27

@enrikokaruszo: áruld már el nekem, hogy akkor mondjuk ovinak mi a szakmája....
Az általad említett szaros hugyos rész szerinted hová fog tűnni? Ha nyilvános vc továbbra se lesz, gondolod hogy aki eddig ott végezte a dolgát, miattad azonnal úriember lesz? Qrvára szar logikával véditek a védhetetlent.

felfújta a szél 2020.05.10. 08:07:20

@exterminador:
Az ellenzék állandó messiásvárásban ég már jó ideje. Ebben a hangulatban bárkit felrepit a kósza szél, egy sótlan-kisületlen Karácsonyt is. Amire kitalálták arra viszont pont jó, odahelyezték kirakatembernek miközben a hátsó ajtón keresztül jönnek-mennek az igazi szereplők

Sokakban megvolt a változtatás igénye a választás előtt, de tényleg ilyen lovat akartak? Kétlem

felfújta a szél 2020.05.10. 08:19:21

@jános515:
"Talán jobb lenne a heccelés helyett és a ferditések helyett megpróbálni , a valósághoz közeli infókat leírni,"

Ha már valóságinfó, akkor honnan veszed, hogy a kórházból került be az idősotthonba a virus? Száz más helyről bekerülhetett. Ha tényleg attól tartott Karigeri hogy a kórházból fog bekerülni, miért nem helyeztette belső karanténba a kórházból visszatérőket?

Orvost és járványügyi szakértőt játszik a fickó, ami teljes szereptévesztés. A másik hogy hasraütés szerű elképzeléseket kész tényként leir, bármilyen alátámasztás nélkül. Szerintem teljesen alkalmatlan, még belátni sem képes mi a feladata

white999 2020.05.10. 08:19:23

Karácsony úgy kb. 8 évvel előzte meg a korát, hiszen a választási törvények módosításakor Ő vettette fel elsőként, hogy ebben a rendszerben csak egy közös ellenzéki listával és összefogással lehet a fidesz ellen nyerni. Akkor is lehülyézték ezért. Ebben benne van az is hogy az Mszp-vel össze kel bútoroznia még ha nem is kedveli. Ez reál politikai. A korona vírus kezdetén az Ő kommunikációja után futott a fidesz. Mi sem bizonyítja jobban alkalmasságát, mint az ilyen cikkek, fidesz troll hozzászólások és hogy le akarják vadászni. Ha bárkinek lett volna kétsége Karácsony veszélyességérő a hatalomra, a fidesznek sikerült a helyzetet tisztáznia. Hála annak hogy képtelenek bármit is az erőn kívül másképp megoldani. Ezáltal pont a fidesz részéről érkezik folyamatosan a megerősítés, hiszen egy bénára minek lövöldöznének az nekik csak jó lenne. Trollok is már már majdnem sorosi magasságokba emelkednek, ami azért valljuk meg nem semmi.

felfújta a szél 2020.05.10. 08:25:57

@white999:
Mivel Karácsonynak nincs saját pártja - illetve van, csak nem mérhető támogatottsággal - evidens hogy egy erősebb párt szineiben akar megjelenni. Túl nagy zsenialitás nem kell ehhez

Van 40 milliós adóssága saját bevallása szerint, vagy elfogadja az MSZP bábáskodását vagy visszafizetheti az adósságot kemény munkával. Ő döntött, anyagilag nem fog rosszul járni, ennyit pedig megér azoknak akik pozicióba helyezték

white999 2020.05.10. 08:39:50

@felfújta a szél: Vagy csak simán annyi, hogy politológusként 2010 ben nem tuti befutó fideszhez dörgölődzött, pedig megtehette volna azt is. Hanem az ellenzék egy pártjához. Mivel a fidesz Fletón kívül minden pártot kinyír (kellenek neki a hasznos hülyék), Így azért egy normális épeszű politikusnak sok mozgástér nincs az ellenzéki oldalon. Ez részben az ellenzéki választó és sokkal inkább a fidesz hatalomgyakorlásának köszönhető. Az már tiszta vicc lenne ha ennyi pénzel hatalommal és erőszakkal is ki tudna kapni a fidesz egy országos választáson. Kb mint ha ddr doppingolt atlétáját megverte volna egy falusi amatőr bajnokság 3. helyezettje.

nemecsekerno_007 2020.05.10. 09:29:22

KariBaba és a 40 rabló.
Ebből nem fognak jól kijönni, akár igazuk van, akár nem.

Törpvadász 2020.05.10. 09:50:57

Bármit olvastam eddig, nekem nem Karácsony felelőssége jött le... Orr bán akart hatalmas hatalmat. Akor a Pesti úti események miatt neki kellene lemondania, nem a jogaitól és mozgásterétől megfosztott Karácsonynak. Mellesleg minden beteg kórházból hurcolkodott vissza. Op törzs és M. Cecília felelőssége és a NEM tesztelünk juszt se és akkor ezt hajtogatva a heti istentiszteletként szeánszozó Orr bánnál pattog újra a labda. KariGeri semelyik képletben nem szerepel, bármennyire ordibálnak a Fideszesek.

felfújta a szél 2020.05.10. 09:53:24

@white999:
A logikád szerint a Fideszből se lehetett volna semmi, hiszen volt kb. 30 tagja, az MSZMP-nek meg 800000. Médiája a Fidesznek szintén nem volt, ráadásul 1993 óta a "független" média ott rúg rajta ahol tud

A mostani ellenzék ehhez képest körül van ajnározva. Akár nyerhetnek is 2022-ben, az más kérdés, hogyan fognak kormányozni Gyurcsányék a Jobbikkal meg a többi szatellitjükkel. Szerintem rosszabbul mint 2010 előtt

Törpvadász 2020.05.10. 09:55:25

@törppicur: úgy maradtak a szigorúbb szabályok h közben Fejér megyében rosszabbak a számok, arányaiban. Akkor most mi vaaan? Amúgy is: Orr bán megmondta, h tetőzik és láss csodát, hát nem tetőzött? De legalábbis a számokkal addig bűvészkednek, amíg így nem lesz.

felfújta a szél 2020.05.10. 09:57:10

@Törpvadász:
"a jogaitól és mozgásterétől megfosztott Karácsonynak"

Karácsonynak teljes felhatalmazása van, egyszemélyben dönthet és cselekedhat a közgyűlés nélkül. Pont mint Orbánnak

white999 2020.05.10. 10:17:42

@felfújta a szél: Ha megfigyelted ez így is volt. Hiába volt hír tv-je,( Klasszikus kérdés MIBŰŰL? Most melyik tv az ellenzéké?) ha nem jön a 2008 as válság Viki sikeresen behúz egy újabb vereséget. Most is a válság lesz a mérvadó. Kérdés a rengeteg agyhalotnak el lehet a magyarázni, hogy Kari Geri a hibás , valamint minket irigyel a földgolyó annyira sikeres (nam az) a gazdaság válságkezelése. 1.5 hónap alatt a 10% al megugró nem dolgozók száma legalább is nem ezt mutatják. Ez kb amerika ahol tombol a járvány és nem fikáznak azonnal kibaxát az embert a munkahelyről. Igaz ott kb fél év a munkanélküli nem úgy mint itt. Csak jelzem a történelmét sms ben leíró (nemzeti tudatuak szerint) Szlovákiában tegnap már nem volt halálos áldozat, pedig együtt álltunk a startvonalra.

birkamenet 2020.05.10. 10:20:05

@felfújta a szél:

Mi an fideSS bértroll, beiratkoztál már alapfokú német nyelvanfolyamra? Még mindig nem mondtad meg, hogy ki rakta eléd azt a német cikket a migráns integrációról amellyel jól beégetted magadat, a fideSSnáci elvtársaidat meg jól lejárattad.

birkamenet 2020.05.10. 10:28:27

@felfújta a szél:

Te segghülye fideSS troll, Karigerinek az volt a döntése, hogy a kórházban fertőzöttnek kimutatott nyuggerek nem térhetnek vissza az idősotthonba. Ezt az orbáni vezetésű szerv megtadadta és visszadugta őket az otthonba, hadd fertőzödjön le mindenki aki még nem az. Ez be is jött nekik majdnem 100%-ban. A nyuggergyilkos tehát a te orbánod.

Azt meg külön megnézném hogy akkor is szopnád-e orbán farkát, ha anyád is benne lett volna az idősotthon áldozatai között.
Persze hülye kérdés, ti kretén fideSS birkák akkor is kitartanátok a vezír mellett.

Indriq 2020.05.10. 10:28:48

@felfújta a szél: meg akarod nézni hogy milyen vagyonbevallása van ovinak? csakhogy lássuk mire futotta neki 30 év kiemelkedő fizuból.....

birkamenet 2020.05.10. 10:34:34

@Indriq:

Ovi vagyoni helyzete = Pénztáros LöLö + Tiborc bankszámláinak az összegével

Emmett Brown 2020.05.10. 10:35:28

miért is baj egyébként, hogy Kari nem karizmatikus?

rallus 2020.05.10. 10:55:19

A budapestiek megválasztották, nekik jó...

Indriq 2020.05.10. 10:56:47

@birkamenet: igen, minden pozitív IQ-val rendelkező ember tudja
de örök optimista vagyok, remélem legalább ilyenkor elqssol a fizetett siserehad :)

Törpvadász 2020.05.10. 10:59:01

@Emmett Brown: Van erre sok kutatás.
www.google.com/amp/s/index.hu/tudomany/til/2020/04/14/narcisztikus_vezeto_alazatos_helyett/amp
Csak a birka mentalitás mondatja az embereknek, hogy a nárcisztikus és karizmatikus vezető a jobb. Nem az.

birkamenet 2020.05.10. 10:59:03

@Emmett Brown:

Nem baj, de ennek a magyar népnek egy elhízott, pálinkázgató, a világon mindenkivel hadban álló szélhámos propaganda politikusra tizszer annyi igénye van, mint egy kiművelt, szolid, visszafogott szakmai politikusra.

Kész csoda, hogy Budapesten ez az igény most végleg megfordult (ezért van most hadra fogva a teljes fideSS-es bértrollhad Karigeri ellen, mint egyszemélyes ellenség ellen), viszont vidéken a suttyó egybitesek simán uralják a terepet az értelmesebbjei felett. Itt van a fideSS aranybányája a lebutított vidéken.

birkamenet 2020.05.10. 11:07:39

@Törpvadász:

A magyarnak a genetikájában van, hogy kussoljon, mert akkor jobb lesz neki, nem lesz baja. Ezt használja ki az illiberált rendszer, (na meg minden hétköznapi szélhámos), hogy a nép többsége abszolút cseléd mentalitású, amelyik bár lehet 1-2 percig bátor, meg forradalmár, a végén viszont úgyis a felszopást fogja választani

felfújta a szél 2020.05.10. 11:20:56

@white999:
Medgyessy klasszikusa szerint: akinek saját televizió kell, az vegyen magának. Tessék itt a lehetőség

felfújta a szél 2020.05.10. 11:24:29

@birkamenet:
Látom te vagy a turbó-Karigeri, ő a hasára üt és kitalál valamit, te meg belefingod a világba. Igy műxik ez a hozzátok fogható magasabb rendűeknél

Törpvadász 2020.05.10. 11:51:31

Szerintem egy dolog kimondható: senki sem volt igazán a helyzet a magaslatán. Sem Orrban aki a teljes felhatalmazással a háta mögött csak a saját káderek és NER lovagok megmentésén munkálkodik. Vagy Karácsony, akinek igenis meg van kötve a keze, de lehetne határozottabb, karakánabb. De az Op törzs, ami csak OV szócsöve és valójában (szemben az amerikai tisztifődokival) azt szakózza, amit OV enged neki. Plusz én , mint állampolgár miért is nem tudhatom az igazságot semmiről? Mert azt csak az Isten és OV tudhatja...??!!?? Nesze neked teljhatalom.

Pipas 2020.05.10. 11:55:19

@birkamenet: "álló szélhámos propaganda politikusra tizszer annyi igénye van, mint egy kiművelt, szolid, visszafogott szakmai politikusra. "

Kire gondolsz aranyos? A kedvenc oldaladon ki a kiművelt, szolid, visszafogott és szakmai politikus? :D

Pipas 2020.05.10. 12:00:04

@Törpvadász: "Vagy Karácsony, akinek igenis meg van kötve a keze"

Generációk óta nem volt főpolgármester, akinek ennyi hatalma lett volna. Az agyad van megkötve szerintem. :(

Boycie 2020.05.10. 12:08:41

@illaim: Figyelj Szardarab :) A Spiegel indulásától kezdve szélsőségesen balliberális szenny volt (pl néhány éve bukott le egy "sztárriportere" hogy minden megható migránsos tudósítása általa kitalált fakenews volt). Az idézett blogger meg korábban orosz szempontból értékelte a világ dolgait (nézd vissza a korábbi bejegyzéseit) aztán egyszer csak váltott 180 fokkal. Most más fizeti. Ha ilyen szennyből tájékozódsz, akkor érthető hogy miért tünsz minden beírásod alapján idiótának :)))

Boycie 2020.05.10. 12:18:00

@birkamenet: " A magyarnak a genetikájában van, hogy kussoljon, mert akkor jobb lesz neki, nem lesz baja "
Ezek szerint te nem vagy magyar. Mindjárt gondoltuk :)))
Annyira szánalmas, hogy a "demokratikus ellenzék" csupa fogalmatlan idiótából, debilből, hisztérikus kurvából és harmadrangú bűnözőből áll. Orbán a középszar kormányzással és a rengeteg lopással együtt azért képes ekkora politikai teljesítményre, mert a hozzátok hasonló legalja söpredéknél bármi jobb. Ez elég szomorú az ország szemppontjából, de ez van sajnos :(((

Boycie 2020.05.10. 12:23:42

@Emmett Brown: " @ulpius66: buzi, tehát nő. Na ez hogy jön ki? "
Kérdezz meg erről egy gender professzort, ez a szakmája. Majd elmagyarázza neked hogy ilyen az ideális liberális vezető. Most úgyis ráérnek mert ki lettek baszva a jó kis állásaikból ahol állami finanszírozásban csinálták a sok "fake research"-öt.

nemecsekerno_007 2020.05.10. 12:26:56

@birkamenet: Cseléd mentalitású a bárcás szülőgéped, te arrogáns gyökér.
Olyan tévedésben vagytok, hogy az elképesztő és ezért nem kerültök a hatalom közelébe se. A lopkodó SZDSZ-es mentalitás. Aztán csodálkoztok ha elküld a választó a véreres lófaszba.

CCnick 2020.05.10. 13:23:18

@white999: "ha nem jön a 2008 as válság Viki sikeresen behúz egy újabb vereséget. "

ez azért elég véleményes annak a ténynek az ismeretében, hogy már 2006 végére a fidesz támogatottsága fölényesen a koalíció felett volt és ez így is maradt végig.

hvg.hu/itthon/20061204_gallupart

"A megkérdezettek 33 százaléka szavazna a Fideszre és 22 százaléka az MSZP-re - olvasható a Magyar Gallup Intézet internetes oldalán. Októberben a Fidesz támogatottsága 32 százalékos, míg a szocialista párté 23 százalékos volt. Egy "most vasárnapi" választáson való részvételüket biztosra ígérők aránya jelenleg 55%. A biztosan szavazó pártválasztók között a Fidesz 19 százalékkal vezet."

2008-ban, még bőven a válság előtt:

politicalcapital.hu/konyvtar.php?article_read=1&article_id=2105

Újabb mélyponton a szocialisták támogatottsága
2008-04-03

"A Fidesz továbbra is tartja stabil többségét mind a teljes népesség, mind a biztos szavazó pártválasztók között. Az utóbbi bázison támogatottsága megközelíti a kétharmadot. A Medián adatai szerint a felnőtt lakosság 43 százaléka szavazna az ellenzéki pártra"
"A biztosan szavazó, pártpreferenciával rendelkezők választása alapján a Fidesz kétharmadhoz közeli támogatottsággal rendelkezik. "

és még csak ez után jött a válság és annak kezelése...

Etniez 2020.05.10. 13:42:38

@Sir Galahad: nem hogy nem veszik észre, de még fokozzák is :)

Etniez 2020.05.10. 13:44:26

@Törpvadász: a halottak sem akarnak elfogyni, szóval nem értem miért mondják, túl vannak a csúcson.

Etniez 2020.05.10. 13:49:57

@felfújta a szél: akkor a fidesz miért nem vett magának, miért az adófizetők pénzét lopja el a lakájmédiájának eltartására?

Te ma nagyon a saját kapura játszol :)

blaubner 2020.05.10. 13:52:35

karácsony kompetenciáját nehéz megítélni, mert egyrészt a fidesz karaktergyilkolja, másrészt a dk és a maszop belülről tépik szét a hatalmi harcukkal, így nincs túl sok mozgástere.
ugyanakkor főpolgármesterként szvsz sokkal markánsabban és határozottabban kellett volna megjelennie az emberek előtt, rengeteg olyan szakmai és kommunikációs lehetősége van (lett volna), amelyen keresztül határozott arculatot ad a fővárosi védekezésnek. ezek helyett olyan megosztó intézkedésekkel tematizálta a médiát, mint a sebességcsökkentés és a kerékpársávok kialakítása, amelyek fontosak, de nehéz megérteni, hogy ezekre miért a jelenlegi vírushelyzetben kell sort keríteni.

szánmonoxid 2020.05.10. 13:57:30

A vírus megjelenése a budapesti főpolgárkontár (mesternek ne nevezzük ezt a rém ostoba tahót) viszont annyira fasz módjára cselekszik és hoz intézkedéseket, hogy minden épelméjű ember elpártol tőle, azok nagy része is, aki annak idején rá szavazott, pontosabban többségükben nem rá, mert már akkor is egy pipogya kesztyűbábnak tűnt, hanem a Fidesz ellen.

Gondolok itt a 2% alatti törpe kisebbség seggét nyalásra, hogy mindenhova kerekescigánysávot festet.

Én is rá szavaztam. Rég megbántam.
Nála Tarlós, akiért szintén nem rajongok, ezerszer jobb lenne. Neki legalább volt ép esze. Karácsonynak nincs. Ostoba, mint a segg.

szánmonoxid 2020.05.10. 14:00:41

@Dottodo:
Mi az a fas, amit a fasszopók szopnak?

@ulpius66:
Kevered valamivel. A buzi az a Szijjártó.
Aki megengedte már neki, hogy leszopja a futsal csapatából, azokat kinevezi külképviseletekre. Vincze Ottó eddig tartotta magát, mégiscsak ott a szép feleség meg a gyerek, de úgy látszik, most engedélyt kapott Görbicz Anitától, hogy engedje szopni Szijjártót. Mehet is Barcelonába.

szánmonoxid 2020.05.10. 14:02:24

@ulpius66:
Lopásról csak ne beszélj, Fidesz-seggnyaló, a csúti mini-Hitler és bandája 10 év alatt ellopott egy évnyi teljes magyar GDP-t eddig.

illaim 2020.05.10. 14:15:24

@Boycie: Még egy kutyaszar! Megint átlépve! LOL

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.05.10. 14:17:53

@blaubner: a kompetenciáját azert eleg jol reflektorozza, hogy elvállalja a roncskoalicio tamogatasat. es azt hitte ez majd mukodik...
sajnaljuk szegenyt, mert szettepik. aki kompetens, nem setal be a vadak közé ugy hogy nincs nala eszkoz a vadak leolesere,vagy batorsag azok uralására.

Emmett Brown 2020.05.10. 14:19:57

@Boycie: azt kérdezem, aki állítja.

szánmonoxid 2020.05.10. 14:22:37

@élhetetlen:
Attól, hogy valaki buzi, még lehetnek gyerekei.
Lásd pl. az általam egyébként nagyon tisztelt Nádasdy Ádám, aki bevallottan az, mégis volt felesége és van gyereke.

A két gyerekes családapa = két családapa, nem tudjuk, hány gyerekük van.
Amire te gondolsz (1 apa 2 gyerekkel), azt úgy írják: kétgyerekes.

Ami meg a mostani helyzetet illeti, remekül írja el ez a cikk:
szabadnem.blog.hu/2020/05/09/a_velociraptorok_meg_szabadon_vannak_de_ez_nem_ok_arra_hogy_ne_nyisson_ujra_a_jurassic_park

@gomorra:
"ez a hülye magyar nép nem képes felsorakozni egy új és erényes magyar párthoz"
Lehet, hogy képes lenne, csak nincs ilyen.

Bocs, de ha az MSZP és a Fidesz lenne a két választási lehetőség, akkor még én is inkább a Fideszre szavaznék. A Fidesz ugyan gátlástalan tolvaj és rabló, de az MSZP azon felül még gerinctelen is.

@jános515:
Ha az idős otthonokban nem írja elő, azért az új otthonokban igen?

@enrikokaruszo:
Jaja, fasznak az a Városliget, amikor betonrengeteg is lehet a zöldterület helyén.
Ostoba barom vagy.

@Pipas:
Vagy konktétan bármelyik oldalon.

@CCnick:
2006-ban mintha lett volna egy választás. Tudod, az előtt volt az, hogy a nyilvános tévévitában Gyurcsány felmosta a padlót a csúti mini-Hitlerrel. Aki azóta nem is mer kiállni vitázni senkivel, úgy be van szarva.

enrikokaruszo 2020.05.10. 14:36:05

@szánmonoxid: miféle hülye alak lehetsz, benéztél ide, mert a sarki boltba már nem engednek be?
ne meséld el, igazából nem érdekel
lakik pár hasonló a nyugati sínjei mentén a teliszart bozótosban, elég azokat kerülgetni, ha arra bringázok

CCnick 2020.05.10. 14:37:47

@Etniez: "akkor a fidesz miért nem vett magának"

Vett magának ellenzékben akkor amikor a közTVket az mszpszdsz használta. Tessék itt a recept...

CCnick 2020.05.10. 14:42:45

@szánmonoxid: "2006-ban mintha lett volna egy választás." majd utána egy öszödi beszéd ami a földbe állította a nyertes mszpt és azóta is ott van. Csak egyre mélyebben. A másik nyertes szdsz meg az a győztes aminek már az emléke is halvány. Én erről beszéltem, tudod azok a számok a linkelt szövegben 2006 és 2008 kezdettel azok dátumok, nem díszítések.

A 2006-os OGY választás elvesztése a fidesz legnagyobb sikere, szerintem OV azóta is elmormog egy hálaimát érte minden este.

CCnick 2020.05.10. 14:51:28

@szánmonoxid: "2006-ban mintha lett volna egy választás."

Kettő is volt, az októberi önkormányzatin a fidesz már felmosta a padlót a kormánykoalícióval, 13 év kellett ahhoz a nemfideszeseknek, hogy a padlónyaló pozícióból térdenállóra sikerüljön váltani.

élhetetlen 2020.05.10. 15:08:09

@enrikokaruszo: “neki meg kell tárgyalni a (nem kevés pénzért fizetett) szakértőivel, mit akarnak elérni, mik a lehetőségeik, és döntéseket hozni, azokat viszont keresztülvinni.”. Miből gondolod, hogy mikor a kormányhivatalnak írt, nem beszélt a szakértőivel? Mivel neki nincs joga utasítani az állami kórházakat, írt egy levelet, amiben kérte, hogy ne küldjenek teszteletlen embereket a kórházból vissza. Tojtak rá. Mit kellett volna tennie? Több cikket olvastam, amiben azt vetették a szemére, hogy nem ment el egy öregotthonba sem. Bezzeg Orbán több kórházba elment. Mit is csinált ott, azon kívül, hogy feltartott pár órára pár ott dolgozó szakembert?
A liget. Karigeri még képben sem volt, mikor kikattantam a múzeumi negyed ötletén. Sokat kommenteltem ezzel kapcsolatba, de ez csak pampogág, kit érdekel. Egy területre két nagy és két kicsi múzeum elég. Gondold át turista szemmel. Budapestet is látni szeretné, és a híresebb múzeumokat is. Végig járja a Szépművészetit, a Műcsarnokot, és utána a Nemzeti Galériát is? Feldolgozhatatlan. Visszamegy másnap? Akkor még csak a Ligetet látta. Ha felmegy a várba? Megnézheti a Mátyás templomot, befizet a Halászbástyára, hogy lenézhessen a városra. Kb. ennyi maradt. Nagyon jó helyen volt ott a Nemzeti Galéria. De te örülsz, hogy Orbán elfoglalta a várat. Lovarda már van, lovakat lehet venni, milyen szép lesz a lovas őrségváltás, és a parlament megnyitására is mehet négylovas hintón, és idecsődül a fél világ, hogy láthassa, mint Erzsébet királynőt. Na jó, kicsit elengedtem magam.
Az meg vicc, hogy a Ligetet nem lehetett volna felújítani, a bódékat lecserélni, aminek most örülsz, anélkül, hogy odanyomnak még x böhömnagy épületet. És Karigeri megint nem tudta keresztülvinni a terveit, a kormány kiemelt projeltté minősítette, már hozzá se szólhat. Így látom én.

felfújta a szél 2020.05.10. 15:21:02

@Etniez:
És amikor az "ŐK LOPNAK" poszter-kampány ment mindenfelé, az kinek a pénzén ment? Mert szerintem ugyanazén, de az már az O1G korszak volt, ezért nem illik ilyen kérdést feltenni

felfújta a szél 2020.05.10. 15:22:29

@élhetetlen:
" És Karigeri megint nem tudta keresztülvinni a terveit,"

Milyen tervei vannak, avassál már be!

Wildhunt 2020.05.10. 15:37:30

@szánmonoxid: a tévévitánál a NEM LESZ GÁZÁR EMELÉS-re gondolsz?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.05.10. 15:38:43

@felfújta a szél: tuuudood, mint megyo akinek a terveit a fidesz alaaknazta, vagy feri akinek a 200 programját szetnepszavazta a gaz ellenzek, vagyis a fidesz. áldozatok ok bmeg nem erted? de halistennek draskovics visszjott, megnyugodhatunk. ujra szakertelem van a varoshazan.

szánmonoxid 2020.05.10. 15:40:07

@enrikokaruszo:
Mi történt a fideszes kurva anyáddal?

szánmonoxid 2020.05.10. 15:42:38

@Wildhunt:
Azt max. egy hozzád hasonló agyatlan fideszes fasz gondolta, hogy ez azt jelenti: soha többé nem lesz gázáremelés.
Most viszont, amikor a földgáz ára rekordalacsonyan van, nem nagyon látom, hogy a narancsnáci elvbaráratid csökkentenék a gázárat.

élhetetlen 2020.05.10. 15:54:35

@szánmonoxid: “Amire te gondolsz (1 apa 2 gyerekkel), azt úgy írják: kétgyerekes.”. Igaz, bakiztam, de te is rájöttél, hogy mit akartam írni. A lényeg, akkor először tőled: “Nádasdy Ádám, aki bevallottan az”. Bevallottan. Oscar Wilde is bevallotta, mikor lelépett a családjától egy fiú kedvéért. A kérdés, Ulpius honnét tudja, hogy Kargeri buzi? Tudja?
A másik. Semmi bajom a korlátozásokkal, csak az előző napok nem éppen logikus intézkedéseivel. Ismétlem magamat: Pest megyéből senki sem mehet ki, de bárki jöhet, és, ha talál, viheti haza a víruskáját. A legújabb szöveg az volt, hogy már mehetnek a pestiek a balatoni saját ingatlanjukba is. Biztosan sokat változott a vírushelyzet pár nap alatt, hogy változtattak a rendelkezésen, de azt még nem értem, hogy a saját ingatlanba. Ha a tesóm, vagy unokatesóm megy le az én ingatlanomba, ő jobban fertőz, mint én? Ha azt mondják, hogy szállodába, vagy vendégházba nem mehet valaki, azt még érteném, de nem ezt mondták. A legszebb az az átmenet volt, hogy lemehet, de nem alhat ott. Alvás közben jobban fertőzi a település lakosságát? Stb. (Ps. Ha helyesírási hibát találsz, írd meg nyugodtan).

élhetetlen 2020.05.10. 16:10:50

@FILTOL: A nickem csak annyit jelent, hogy sem hatalomért, sem pozícióért, sem pénzért nem nyaltam soha senkinek, nem “hehyezkedtem”, nem “ügyeskedtem”, nem loptam, nem csaltam, és ezt nem szégyellem. Egész jól megéltem abból, hogy csak dolgoztam. Hogy te mennyvel vagy “életképesebb”, az nem érdekel.

Wildhunt 2020.05.10. 16:11:45

@szánmonoxid: könnyű úgy vitát nyerni, hogy az egyik fél folyamatosan hazudik.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2020.05.10. 16:35:41

Nem lehetne a személyeskedő hozzászólókat kitiltani? Kellemetlen folyvást ilyen hozzászólásokba botlani.
Hogy a témához is hozzászóljak, mindkét fél kukorékol a szemétdombján, de nem tett senki semmit az idősotthonokat tekintve. Kész csoda, hogy ennyi halottal megúsztuk, nyugaton sok helyütt jobban elcseszték.

élhetetlen 2020.05.10. 16:51:14

@felfújta a szél: Pl. az is egy terv volt, hogy menti a Ligetben, ami még menhető. A kormány megfúrta, kiemelt projektté minősítette, már bele sem szólhat, hogy mi történik, de ez is terv volt. Zöld területek mentése, ez is terv. Aztán mi van? index.hu/belfold/2020/05/06/elkezdtek_kivagni_a_fakat_a_margit_korut_paranyi_fennmarado_zold_szigeten/. “Őrsi szerint egyébként ez az eset tökéletesen példázza, hogy miért rossz a közösség szempontjából, ha minden építési hatóság elkerült az önkormányzattól”. A Római part. Épeszűen megpróbálja az árteret ártérnek megtartani. www.magyarhirlap.hu/belfold/20200202-romai-parti-mobil-gat-uj-terv-dragabb-kivitelezes Ja, a mobil gát olcsóbb. Azzal meg ne is foglalkozzunk, hogy, ha ott beszűkítik a víz útját, akkor az a víztömeg árvíz idején bejön Pestre, és esetleg nem lesz elég az alsó rakpart lezárása. De megmentik az ártérre építkezőket. Nem hiszem, hogy Karigeri nyer, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek tervei. Stb.

Törpvadász 2020.05.10. 17:07:42

@Pipas: Aha. Hatalma. Amikor meghoznak egy döntést és Orr bán egy másodperccel később már le is sepri. Lásd Liget projekt. Mert maga oly okos, ugye?

enrikokaruszo 2020.05.10. 17:42:01

@szánmonoxid: ne haragudj, másutt beszélgettem normális emberekkel...mi lenne, ha itt nem az otthoni stílusodat hoznád?
örülök,hogy a magadfajta nem jut hatalomközelbe, veszélyes a suttyó korlátoltság és az önhittség ilyen elegye

enrikokaruszo 2020.05.10. 17:45:58

@élhetetlen: a saját ingatlan azt jelenti, hogy nincs találkozás másik családdal...ha ott alszol, vásárolsz, mászkálsz, stb. tehát megint csak találkozol másokkal...csak megpróbálták az egyszerű emberek számára is felfoghatóvá tenni. de vannak páran azért vonal alatt:)

white999 2020.05.10. 18:18:21

@CCnick: 2002 ben, 2006 ban is így volt aztán még is szopott Orbán mint a torkosborz. Sőt azóta is minden választás előtt felül van mérve.

white999 2020.05.10. 18:31:49

@CCnick: És az MSZP is csinált még a közszolgálati mellé még 8 másikat, valamint a meglevő hír tv mellé még megszerzett egy országosat is a közszolgálati melletti kettőből? Csak kérdezem. Olyan régen volt már nem emlékszem tényleg erre elbaxot több száz milliárd közpénzt az Mszp, vagy esetleg nem ezt csak fityisz csinálta.

CCnick 2020.05.10. 18:34:06

@white999: neked tényleg hiányzik a memóriádból a 2006 közepétől 2020ig minden?

CCnick 2020.05.10. 18:39:43

@white999: "És az MSZP is csinált még a közszolgálati mellé még 8 másikat"

Mondjuk nem tudom, hogy mese vagy a sportcsatornát mennyiben tartod kormánymédiának, a ballib eszmeiségnek viszont nem nagyon kellett venni médiát, kiszolgálta a "független" média (tudod pl az index de az origo is amig el nem adták, és a 2 nagy kereskedelmi TV sem a kormányellenességéről volt híres amig az mszpszdsz volt kormányon.)

white999 2020.05.10. 18:52:46

@CCnick: Arra a sportcsatornára gondolsz ahol 1 percig kellett minden szünetben remegni a migráns áradattól éveken keresztül az összes reklámblokkban. Azt amelyik túlárazottan fizet senkit nem érdeklő NB1 es meccsekért jogdíjat az Mlsz nek a tao pénzekből felpumpált helyszínen 50 embert érdeklő mérkőzésekért. Igen azt hiszem ezt kormányoldalinak hívhatom de te nyilván nem. Nálad ez piaci alapon működik. Ott van a 888 csak sajnos a nem liberális eszmeiség kb a családtagokat se érdekli. Te se ott osztod azt észt hanem itt. Nekem semmi bajom vele, hogy megcsinálták. Az oirigónak is megpróbáltam neki szaladni két hétig bírtam de megadtam magamnak az esélyt, hogy ne más döntse el helyettem, hogy egy rakás szar lett.

élhetetlen 2020.05.10. 19:36:38

@enrikokaruszo: Tudom, mit jelent a saját ingatlan. Nem azt, amit te írsz, az a különálló, szeparált ingatlan. A saját azt jelenti, hogy az enyém. Ha a tesóm, vagy unokatesóm megy le az én ingatlanomba, ő jobban fertőz, mint én? Ha azt mondják, hogy szállodába, vagy vendégházba nem mehet valaki, ahol közösen használt részek vannak, pl. étkező, azt még érteném, DE NEM EZT MONDTÁK. Ez meg kicsit erőltetett: “.ha ott alszol, vásárolsz, mászkálsz, stb.”. Mert, ugye azt nem tudod elképzelni, hogy lemegy a család, levisznek két napi kaját, aztán tollasoznak a gyerekek, vagy hintáznak, vagy a szülők felállítják a kerti gyerekpancsolót. Vásárolni mennek le a Balatonra, miközben az aktuális szabályokat ismerik. Bárki lemehet olyan lakásba, ahol nem kell érintkezni másokkal. Ezt szerinted egy egyszerű ember nem értette volna meg? A szóvivő zagyvált, te meg magyarázod, hogy csak érthető akart lenni. És, ha azt mondom, hogy több napon keresztül nem sikerült elmondania azt, amit te gondolsz, hogy mondani akart, akkor én vagyok vonal alatt. Ja. Na, ez nem ér több szót.

élhetetlen 2020.05.10. 19:48:01

@FILTOL: Aha. Az élhetetlen szót nem tudod csak úgy leírni, kell hozzá a nickem, (ami hozzám tartozik), és amiről szerinted szót sem ejtettél, így rólam sem. Ügyetlen magyarázat.

szánmonoxid 2020.05.10. 21:01:34

@élhetetlen:
Félreértettél, szerintem Karácsony nem buzi. Több koncerten láttam a feleségével, még csókolózni is. A felesége erősen nőnek tűnt, időnként váltanám ezen a téren Karácsonyt, ha már fáradt este munka után.

A helyesírási hibák közt is vannak minőségi különbségek, pl. amit említettem, az simán félreérthető.
Ahogy nem mindegy az sem, hogy náci vadász (Goebbels) vagy nácivadász (Simon Wiesenthal). De ilyen a mindennap - minden nap is, és legalább annyira ciki és műveletlenség nem tudni, mint azt, hogy a muszáj nem ly-nal van.

Megérteni meg azt is meg lehet, ha a betűk felét felcseréled, csak a mássalhangzók maradjanak a helyükön (sőt, egyes nyelvek nem is írnak magánhangzókat, mégis érteni lehet, mit írtak le). De azért ne tartsuk már elfogadhatónak, ha valaki összevissza ír. Pont olyan, mintha egyjegyű számokat nem tudna összeadni.

Ami a római-parti árteret illeti, az a baj, hogy akkora árvizeknél, mint a legutolsó volt, nemcsak az ártérben lévő ingatlanok vannak veszélyben, hanem a jóval kintebb lévők is (tudom, több helyen voltam homokzsákot pakolni), gátat építeni pedig a part mentén logikus, nem 3 utcával beljebb.
Az építési engedélyeket pedig nem Tarlós adta ki az ártéri ingatlanokra, hanem egy részük még az 1950-es években épült, a többi meg azóta folyamatosan.

@Wildhunt:
Tök egyszerű, akkor talán ne hazudj folyamatosan.
Gondolom, nem lesz egyszerű, mert nem vagy hozzászokva.

@enrikokaruszo:
Mindenki azt kapja, amit megérdemel, faszfej. Ha már a kurva édesanyád nem tanított meg tisztességesen beszélni másokkal.

felfújta a szél 2020.05.10. 22:39:53

@Etniez:
Le akartál köpni valakit, aztán másnak a képébe fújta a szél, ennyike

felfújta a szél 2020.05.10. 22:47:44

@élhetetlen:
A Népligetben mindenképpen csinálni kell valamit, mert a Felvonulási térnek elkülönitett és lebetonozott részére nincs már szükség (esetleg Dobrev Klára akar még a felvonulóknak integetni?) Ezzel egy óriási nagy felület felszabadul, amin szintén érdemes minimum elgondolkozni. Van erről Karácsonynak bármi ötlete?

élhetetlen 2020.05.10. 23:40:15

@szánmonoxid: Na jó. Nem értettelek félre, nem mondtam, hogy te mondtad, hogy buzi. Az oktatásodra, hogy buzinak is lehet gyereke, Oscar Wilde-dal válaszoltam. Azt akartam mondani, hogy nélküled is tudom.
A helyesírási kérdésről sem kell kiselőadás, addig nem jutottál el, hogy írtam, hogy igazad van, bakiztam, de ez neked nem elég. Magyarázod a náci vadászt, aki náci, és szarvasokra lövöldöz, és a nácivadászt, aki a bujkáló nácikat keresi, mert ezt csak TE tudod. “és műveletlenség nem tudni”. Ahhoz mi kell, hogy egy elismert baki után valaki még mindig a bakin pampogjon, és ezzel kapcsolatban ennyit írjon? Műveltség, vagy magamutogató önteltség? És biztosan tudod, hogy az emberi agy korrigál, nem mindig azt olvasod, amit írtál, hanem, amit írni akartál. Nem veszi a hibákat. Ezért szokta az ember, mielőtt egy ötven oldalas cikk nyomdába kerül, elolvastatni mással is. Na, de egy kommentnél? És igen, írhattam volna a helyesírási hibák helyett, hogy, ha értelemzavaróan egybe, vagy külön írt szavakat találsz, akkor írd meg nyugodtan, és, ha egyéb hibákat találsz, azt is, csak összefogtam egy szóba.
A Római part. Aki az 50-es években oda épített nyaralót, az tudta, mit vállal, nem várt állami pénzből különleges megmentést. Érdekes módon, a luxus telepek felépülte után került szóba az árterület megszüntetése. De te ezt is jobban tudod. Na, erről ennyit, jó éjszakát!

élhetetlen 2020.05.11. 00:13:40

@felfújta a szél: “Van erről Karácsonynak bármi ötlete?”. Ezt talán kérdezd meg tőle. Nem vagyok sem a tanácsadója, sem a titkárnője, hogy tudjam. Egyébként a Népligetben nincs felvonulási tér. Saját ötletem lenne, egy “szabad strand”, akár télen is használható, ha van egy összezárható plexi tető, wc, zuhanyozó, csiga vetkőző, jó és legyen egy zárható szekrénysor, azaz csak fakkok, hogy, ha kijössz, legyen mit felvenni. Fákkal, fűvel körülvéve, de ez kit érdekel? És azért, mert pár tervével egyetértek, miért kéne tudnom az összes tervét? És megismétlem, a kormány a Liget projektet kiemelt projektnek minősítette, tehát tök mindegy, mi lenne Karácsony terve, már hozzá sem szólhat ahhoz, hogy mit csinálnak. Az hogy mi lenne Karácsony terve, az annyit ér, mint, hogy mi lenne az én tervem. Nehéz ezt felfogni?

felfújta a szél 2020.05.11. 08:00:45

@élhetetlen:
Bocsi, de szerintem csak hadoválsz. Ebben pont egymásra hasonlitotok Karácsonnya

Ha meg úszni akarsz egy gazdátlan vizben a Városligetben, ott a csónakázó tó. Utána fel is vonulhatsz, a Sztálin kolosszust is odaképzelheted

CCnick 2020.05.11. 08:01:11

@white999: "Például?" pl az összes elvesztett választás?

"Igen azt hiszem ezt kormányoldalinak hívhatom de te nyilván nem. Nálad ez piaci alapon működik."

A kormányoldalinak nem a piaci az ellentéte. És nem kötelező a reklámblokkot nézned sehol.

" Nekem semmi bajom vele, hogy megcsinálták"

Elég furcsán fejezed ki ezt a semmibajodat :)

Etniez 2020.05.11. 10:40:17

@felfújta a szél: nem szoktam köpködni és a kritikámat sehova nem fújta a szél.

Ha a Fidesznek kell média, miért nem vesz magának, miért lopja el rá az adófizetők pénzét?

Etniez 2020.05.11. 10:41:44

@felfújta a szél: itt csak te hadoválsz, egyre reménytelenebbül terelsz. Tök szánalom.

élhetetlen 2020.05.11. 21:14:48

@felfújta a szél: Az hogy lenne saját ötletem, az miért hadova? És, ha nem tudod, nézz utána, a szabad strandok a Balatonon sem gazdátlanok. Tulaj az önkörmányzat, van takarítás, stb. “Ha meg úszni akarsz egy gazdátlan vizben a Városligetben, ott a csónakázó tó”. Ki fertőtleníti az egész tavat? Ki cseréli benne a vizet? Ki ellenőrzi a víz minőségét? Az is jobb lett volna, ha azt írod, hogy ott a Szecska a hatezres áraival, de az más kategória, mint az, hogy valaki egy farmerben, pólóban arra jár, ledobja, felveszi a fürdőnacit, úszik egy kört, vagy csak csobban egyet, aztán tovább megy. Aki meg melóból megy haza, és viszi a laptopját, az fizet a zárható fakkért. Ez csak számodra elképzelhetetlen. De ne aggódj, senkinek sem jut eszébe megvalósítani, főleg egy kiemelt projeckben nem. De nyugodtan “érvelj” még, hátha összejön valami ennyi ésszel is. Vak tyúk is talál szemet.
süti beállítások módosítása