Pesti Flaszter

Pesti Flaszter

Csakhogy tudd, ki a főnök!

2020. május 20. - Papp D. Olivér

 Fájl:Semjen Zsolt Portrait.jpg – Wikipédia  

   Mindenki kedvenc gigapártja, a KDNP ismét lecsapott. Jó, persze, a parlament döntött így, ők ezt csak beadták nincs itt semmi látnivaló, igaz? Na de miről is van szó?

   A Semjén Zsolt által jegyzett salátatörvényről beszélek, amit még márciusban nyújtott be, és többek között kimondja, hogy a személyi igazolványban fel kell tűntetni az egyén születési nemét, ami e törvény szerint nem lesz megváltoztatható adat. Sokan mondják, hogy ez csak egy adat, csak egy sor az igazolványban, így is élhetik tovább a megszokott életüket, de gondoljunk csak bele például egy egyszerű igazoltatás esetében. Még csak nem is olyan igazoltatásról beszélek, amikor az állampolgárt rajtakapják valamilyen szabálysértésen, hanem egy egyszerű szúrópróba szerű ellenőrzésről. Csak nem képzeljük, hogy a rend bátor őre egy ilyen esetben nem fog rákérdezni erre, hiszen valaki kinéz valaminek, de a valóság mégis mást mutat. Nyilvánvaló, hogy ez kérdéseket vett fel. Azonban ez a kérdés akaratlanul is sebeket tép fel. Ezzel gond nélkül el lehet érni, hogy egy transznemű állampolgár, már a rendőr puszta látványától is tartson, ez meg mindenképpen gyanús viselkedést eredményez, innentől kezdve meg kell még valamit mondanom, Ildikó?

   Jelen helyzetben nem arról volt szó, hogy egy kisebbség az utcán vonul, ezzel zavarva a nemi identitásukban nem olyan biztos jobboldali embereket. Nem arról van szó, hogy a transzneműek eddig bárkit korlátoztak volna szabadságukban. Nem is arról, hogy ez bárkinek a befizetett adójába került volna. Csak arról, hogy a KDNP keresztény világnézetéhez hozzátartozik egy kisebbségben lévő csoport életének megnehezítése. De természetesen a vadászat is idetartozik. Az elengedhetetlen, sőt még sportértéke is van. Főleg, ha ez egy háziállat az áldozat, no de mindegy. Ez az igazi felebaráti szeretet. Jézus büszke lenne!

    Azt kell belátni, hogy egy a demokratikus értékeket magának valló ember számára az ilyen húzások elfogadhatatlanok. Nehogy bárki félreértsen, nem a diktatúrát kiáltom én itt ki. Kifejezetten nem kedvelem azt a hozzáállást, hogy ha valami nem tetszik, akkor arra rögtön rásütjük, hogy az diktatúra. Itt arról van szó, hogy a modern és demokratikus gondolkodásmódba az ilyen gondolatok nem férnek bele. Arról van szó, hogy a világ nem ott tart, ahol azt Semjén Zsolt szeretné, persze, ilyenkor is lehet szembemenni az autópályán, de ha baleset lesz akkor ne a szabályosan közlekedő legyen a hülye.

   Lehet világnézeti és vallási kérdésekről vitatkozni, sőt kell is! De nem úgy, hogy benyújtunk valamit, azt saját magunk elfogadjuk és onnantól kezdve minden úgy is lesz. Ja, és akiket ez érint? Hát, majd megtanulnak vele élni.

A bejegyzés trackback címe:

https://pestiflaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr315709550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása