Pesti Flaszter

Pesti Flaszter

26-ban meglesz az a 4/5

2022. április 04. - Papp D. Olivér

Tegnap bebizonyosodott, hogy az ellenzék jelenlegi formájában soha nem fogja tudni leváltani a Fideszt. Próbálkoztak már mindenhogy, együtt, külön, így, úgy és még amúgy is, de sose sikerült. Egyértelmű, hogy ennek a hat pártnak egyszerűen nincs jövője a magyar politikában. Az az elmélet is megdőlt, hogy együtt erősebbek, merthogy még gyengébbek is. Be kell látni, hogy egyszerűen nem megy, itt az ideje visszavonulni. Persze nem fognak…

Kényelmesebb annál az ellenzéki képviselői élet, hogy csak úgy feladja bárki. Nincs túl nagy felelősség, a munkahét sem hosszú és azért a büfében is kellemes fogyasztani beszerzési áron. Ja és az ország? Hát ez van mi megpróbáltuk, nem sikerült, négy év múlva találkozunk! Nem, dehogy, akkor már tuti nem fogunk bukni, mert együtt és/vagy külön meg így, meg amúgy indulunk és jó lesz az úgy. Aztán 2026-ban újabb elsöprő Fideszes győzelmet kapunk az arcunkba és kezdődhet minden elölről. Az a helyzet, hogy ezek sose fognak kormányra kerülni, ez most már fájdalmasan egyértelmű, csak hát kérdés, hogy akarnak-e egyáltalán. Jelenleg két lehetőség közül választhatnak, vagy kivonulnak, nem veszik fel a mandátumaikat és vissza is vonulnak a politikai életből, vagy folytatják tovább a cirkuszt, ezzel elfogadva azt, hogy ez már soha többé nem lesz máshogy. Elitváltásra van szükség és ezt csak az ellenzéki térfélen lehet elkezdeni, utána jöhet csak a kormányváltás, vagy még akkor sem, de az biztos, hogy a jelenlegi formában ez nem folytatódhat.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy egyszerűen nincs rájuk igény, ez szarul hangzik, de ezek a tények. Mindenki felülmérte őket, a kormányközeli elemző cégek is. Nem tudjuk, hogy azért, mert ennek az országnak valóban a Fideszre van szüksége, vagy azért, mert nincs más alternatíva, de sajnos a tények azt mutatják, hogy  más párt labdába sem rúghat a választásokon. Kevés országban maradt meg a rendszerváltó elit, nálunk igen. Tegnap egyértelművé vált, hogy ennek változnia kell. Az ellenzéknek vissza kell vonulnia, csak ezzel tudják bizonyítani, hogy nekik is a kormányváltás az érdekük, ha ezt nem teszik meg akkor egyértelműen letették a voksukat a jelenlegi rendszer mellett. Kell egy új alternatíva mert különben nem előre, nem hátra, nem felfelé, hanem sehova sem megyünk.

Ha négy év múlva nem lesz új erő a porondon, akkor ugyan ilyen eredmény várható. Mindenki menjen pártot alapítani aztán meglátjuk mi lesz belőle. Addig is jó munkát miniszterelnök úr a következő négy évre, de írhatnék akár tizenkettőt is, igazából már ugyan az.

A bejegyzés trackback címe:

https://pestiflaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr2317797431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élveteg 2022.04.05. 08:43:32

." Be kell látni, hogy egyszerűen nem megy, itt az ideje visszavonulni. Persze nem fognak…"

Dehogynem Na nem azért mert egyébként belátnák a dolgot Hanem azért mert a finanszírozóiknak van annyi eszük hogy ha egy alakulat 4 szer egymásután még arra is képtelen hogy leglább a kétharmadot megakadályozza na akkor beléjük nem tesznek többet pénzt

padlogaz 2022.04.05. 09:07:19

abszolút egyetértek, el kellene tűnniük véglegesen, de nem fognak. gyurcsány nem fog visszavonulni, mert övé a legnagyobb ellenzéki frakció, a momentumosok erősödtek, a párbeszéd egyéniben megnyert három vagy négy helyet, így tordai és szabó simán meggyőzik magukat, hogy nem egy nulla százalékos támogatottságú párt képviselői.
talán a jobbikot végleg megeszi a mi hazánk, és az mszp beolvad a dk-ba, annyival is tisztulna a kép.
önkritikát egyik se fog gyakorolni, így tényleg az lehet a megoldás, ha megjelennének új pártok, akik a jelenlegieket kihagyva fognának össze legközelebb.

s 2022.04.05. 10:32:50

Olivér, nem ez a helyzet. Az ország 35% -a nem fideszt akar. Értem én, hogy ez kevesebb, mint a jelenlegi kormányra szavazók aránya, de azért ahhoz túl sok, hogy figyelmen kívül hagyja ezt bárki is. Tehát nem ennek a csoportnak a megsemmisítése lenne a cél, hanem valamiképp az együttműködés az ország egyharmadával.
A másik, nehezebb kérdés, hogy kinek van igaza. Mindenki a maga lovát dicséri, mint cigány a vásárban. Azt viszont látni kell, hogy orbán kilavírozta magát a legnagyobb eu. párt frakcióból, súlytalan figura lett abban a szövetségi rendszerben, ahova Magyarország tartozik, egy nemzetközi büdösbogár (putyin) támogatója, miközben egyoldalú emergiafüggőséget alakított ki Oroszországtól.
Szerintem, és az ország harmada szerint ez nem jó Magyarországnak.
Azt pedig, hogy mi lesz 2026 -ban még meg is kell érni. Lesz a fidesz szavazóknak pénze kajára? Nekem lesz, Budapestnek - az ország egyik leggazdagabb városának - lesz. El lehet ezt venni, csak tudod ez már nem rendszerváltás. Ez a nem működő szocializmus, ahol orbán = kádár.

LebensraumamOsten 2022.04.05. 10:56:56

Az a fontos, hogy az ország minél mélyebb gazdasági válságba sodródjon és elszigetelódjön külföldhöz képest. Ennek szerencsére minden feltétele adott és nem is igazán kell tenni érte.

Minden ballib bérretteg 2022.04.05. 11:38:10

"az ellenzék jelenlegi formájában soha nem fogja tudni leváltani a Fideszt."

Leírtam 2014-ben, leírtam 2018-ban, leírtam most is, és leírom 2026-ban is.
Gyurcsánnyal soha a büdös életbe nem fogtok győzni.
Nem tudom, hogy mással tudtok-e, de vele biztosan nem.

David Bowman 2022.04.05. 11:45:47

Schifferre, vagy Ungárra szavaztam volna. Persze ők nem is voltak a pályán.

Boar. 2022.04.05. 12:55:35

"Az ország 35% -a nem fideszt akar."
Ez így hülyeség. Az ország jelentős része nem tudta, mit akar. Ezek közül sokan el sem mentek szavazni, sokakat meg megkerestek és megvettek, hogy szavazzanak a fideszre. Ők a legsötétebbek akik ma sem tudják, mit akarnak, de épp ezért se kritikai érzék, se önbecsülés nincs bennük. Fel sem fogják, mit csináltak párezer forintért.
Majd májusban, amikor nem lesz fix áras a csirkefarhát. De akkor már késő. Márpedig ők fogják a legjobban megérezni az elszabadult árakat.
Arra azért kíváncsi leszek, az újabb kétharmad birtokában kire fognak mutogatni?
Nyilván Brüsszelre, mert megindítja a jogállamisági eljárást. Meg persze Zelenszkijre aki nem hajlandó megadni magát és ezzel válságot okoz.

Nancsibacsi 2022.04.05. 13:04:06

Ezt már 12 éve leírtam, hogy ez az ellenzék - akkor még kormánypárt - nem akar győzni, mert túl nagy a felelősség, és ha megint hazugsággal győznének, akkor tuti hogy lógnának. Az öszödi beszéd után is rezgett a léc, ott is meg lett volna nyúvasztva pár libsi politikus, ha nem tudnak elbújni. Azóta jó nekik ellenzékben, nem törekszenek a győzelemre.
A gond az, hogy a húsosfazékból lehulló mócsingok kellenek azért nekik, így sem a Jobbikat, sem 4 év múlva a Mi Hazánkat nem fogjá engedni hogy a FIDESZT megszorongassa, majd 8 év múlva legyőzze. A liberális oldalra ebben az országban nincs igény - ezt meg el kell fogadni. Itt nem lesz jó táptalaja a pridenak meg hasonló deviáns marhaságoknak, mert senki se akarja hogy a gyerekei genderőrületben nőjjenek fel.

Kivlov 2022.04.05. 13:06:25

Meg bizony. Főleg, ha a zellenzék akkor csak orbánozni, meg mocskolódni fog. barmok.

Kivlov 2022.04.05. 13:07:46

@LebensraumamOsten:
És az neked miért jó? Antimagyar vörös f*szkalap vagy?

KivIov 2022.04.05. 13:14:36

Magyar vitéz csak magyar segget nyal. Esetleg oroszt.

s 2022.04.05. 13:53:30

- Miért lógsz itt, miniszterelnök helyettes? Eredj a dolgodra!
- De főnök! Hát maga is itt lóg. Azon kívül nem ér le a lábam. Ahogy magának sem.
- Ja? Már itt tartunk?
- Itt, főnök.

David Bowman 2022.04.05. 14:04:52

@KivIov: Magyar seggbe magyar lófaszt!

ben2 2022.04.05. 14:14:30

@s:

"súlytalan figura lett abban a szövetségi rendszerben, ahova Magyarország tartozik, egy nemzetközi büdösbogár (putyin) támogatója, miközben egyoldalú emergiafüggőséget alakított ki Oroszországtól"

Az ilyen megállapítások egy kampányba beleférnek, de elhinni nem érdemes, mert a hibás helyzet értékelés hibás stratégiát eredményez, aminek látjuk mi lesz a vége.

Vegyük sorra:

- súlytalan figura lett :
Orbán nem lett súlytalan figura a nemzetközi színtéren, pont akkor a súlya, amekkora Magyarországé (ami tényleg nem túl nagy, de ez ugye objektív adottság).
És mivel a mögötte álló társadalmi támogatás (ismét) megkérdőjelezhetetlen, sokkal jobban ki tudja hozni a maximumot az ország nemzetközi lehetőségeiből, mintha idehaza folyamatosan rezegne a léc a lába alatt. (Elég csak visszagondolni, hogyan törölték bele a lábukat a nemzetközi szereplők Göncz Kingába, pedig milyen jó volt a külföldi sajtója ugye.)
Nyilván mindenki azt az ügyvédet preferálja, aki a bíró ivócimborája, de ha a bíró a barátságáért cserébe az ügyfél érdekeinek feladását kéri, akkor már inkább azt választjuk, aki hajlandó akár a bíróval is összebalhézni és tovább vinni az ügyet a legfelsőbb fórumokig.

- Putyin támogatója:
Na ez az a kampányhazugság, amit így 2022-ben lehet ugyan mondogatni, de nagyon veszélyes elhinni.
Orbán nem támogatja Putyint, hanem üzletel vele. Tegyük hozzá, hogy nagyságrendileg kisebb mértékben, mint mind a mai napig az USA, Németország, de még Lengyelország is.
Ezt a "putyinpincsi" narratívát még az MSZP-s retard kampányguruk találták ki 2014-ben, hogy az (akkor még) oroszellenes jobboldalt megosszák vele, mert pontosan tudták, hogy a magyar gazdaság, és vele együtt a válságkezelő kormány energetikai szempontból kényszerpályán mozog, tehát politikai okokból csak nagyon súlyos áron lehetne leválni az orosz energiahordozókról.
Akkor azt hitték, hogy ha Putyinnal tematizálnak, miközben Orbán _kénytelen lesz_ Oroszországgal üzletelni, az majd erodálja a Fidesz szavazóbázisát. Nem jött be, de az ellenzék azóta is sikeresen beleragadt a "putyinpincsizős" mantrába.

- "miközben egyoldalú emergiafüggőséget alakított ki Oroszországtól"
Ez pedig tényszerűen nem igaz. Orbán nem kialakította, hanem megörökölte az energiafüggőséget. Jellemző az ellenzék következetlenségére, hogy 2014-ben már Putyinnal kampányoltak, míg 2010-ben ugyanazok az emberek az akkori MSZP-SZDSZ többségű parlamentben 90%-al szavazták meg a Paks 2 projekt előkészítését, 2011-ben pedig még önsorsrontó pénzszórásról kajabáltak, amikor a magyar állam kivásárolta az orosz tulajdonrészt a MOL-ból.
Na jó, jön erre a válasz, de az elmúlt 12 év alatt miért nem enyhített Orbán az orosz függésen ugye. Hát talán azért, amiért Németország, Franciaország, Lengyelország, USA sem. Mert az ország versenyképességét rontotta volna.
Most, hogy Oroszország visszaminősítette magát Szovjet Unióvá hirtelen mindenki 180 fokot fordult (tegyük hozzá, joggal), és ebből a sorból Orbán sem lóg ki, csak míg a nyugati gazdaságok a méretükből adódóan könnyebben elviselnek nagyobb veszteségeket, addig a _bármilyen színezetű_ magyar miniszterelnök mozgástere nyilvánvalóan kisebb.
A szimbolikus politizálásból kitörni képtelen ellenzék számára persze mindez felfoghatatlan, de Orbán csak addig bocsátkozik ideológiai küzdelmekbe, amíg azok nem terjednek át a húsbavágó kérdésekre. Márpedig ez az "aki nem lövi lábon a gazdaságát és nem ugrik fejest egy atomháborúba, az putyinbérenc" narratíva talán jól eladható egy Facebook buborékban, de egy miniszterelnöktől a választók többsége nagyobb gyakorlati érzéket vár el.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.05. 15:39:41

Az emberek nem akarnak nyugati rendet, s különösen nem, hogy ilyen rendet MZP típusú gerinctelenek vezessenek.

parttalan 2022.04.05. 15:45:37

@s: "Azt viszont látni kell, hogy orbán...egyoldalú emergiafüggőséget alakított ki Oroszországtól."

Egyoldalú energiafüggőséget a kommunisták alakítottak ki a Szovjetuniótól. Mentségükre legyen mondva az iparosítás és a lakótelep-építések miatt szükségünk volt a szovjet kőolajra és földgázra, mint ahogy az ország földrajzi helyzetéből következően akkor sem állt volna rendelkezésre alternatíva, ha nem kerül a szovjet érdekszférába '45 után. Ausztria is orosz gázfüggő.

G. Nagy László 2022.04.05. 16:31:27

Érdekes, mi? Minden blogger ugyanezt írja - magam is. Csupán az idióta Jakab Péter beszél arról, hogy folytatni kell az összefogás politikáját, s ciklus közben majd átveszik a kormányzást, ha elsöpörte a Fideszt a népharag... Képtelenek szembenézni a valósággal.

efi 2022.04.05. 16:37:35

A közvéleménykutatók 12 éve nem jönnek rá - egyik sem - hogy azért mérnek hülyeségeket, mert rossz embereket kérdeznek, vagyis nem megfelelő a minta. Orbánt a cigányok - meg a nyuggerek - tartják hatalmon, legalább 1 millió szavazat van tőlük, de inkább több. A cigányoké nincs "közvéleménykutatva", Ózd külsőre nem fog lemenni személyesen egyik biztos sem, a telefont meg nem veszik fel, mert nincs nekik, meg amúgy is csak hablatyolna, mert a kérdést sem érti. A minta csak látszólag reprezentatív, életkorra, nemre ilyesmire igen, de olyan elkülönítés nincs, hogy akkor minden 10.fehér után egy cigányt kell kérdezni. Aztán ezután 1000 ember megkérdezése után qrva nagy sületlenségeket lehet kihozni. És ezt minden 4 évben eljátsszák.
Ahol kutakodnak ott viszont valóban fele-fele az arány, Orbánékat a társadalom értelmesebb felének minimum fele, de inkább több utálja.

efi 2022.04.05. 16:39:00

@parttalan:
Miért, az mennyivel hangzik jobban, hogy Orbán ezt nem szüntette meg? (Pedig kellett volna)

Bobacska 2022.04.05. 17:07:31

@s: Igen, ma úgy néz ki, hogy Budapest vs. vidék. Ez utóbbiak java része a fidesz által adott segélyből, közmunkából él. Ha ez megváltozna, más lenne az eredmény. Meg ugye mostantól majd nem lesz semmi sem a nyugdíjasoknak, sem a fiataloknak. 2026. januártól megint lesz, ha szorul a hurok. Ilyen egyszerű ez, mint a faék.

Corvus69 2022.04.05. 18:50:59

Osszátok be a pénzt, ha kaptatok. Szükségetek lesz rá!

s 2022.04.05. 19:53:37

@Bobacska: Magyarország jövedelmének tetemes részét Budapesten termelik meg. Ezek az emberek nem hülyék, mert nem támogatásokból élnek. A pénzüket orbánék szétosztják a munkanélküli, pénztelen vidéknek, továbbá megpróbálják elsikkasztani az eu. -s pénzeket. A hatalmat ezzel az osztogatással, és a folyamatos butítással tartják fenn. Ennek egyszer vége lesz, nem jönnek az eu. pénzek, és a fővárosnak is elege lesz abból, hogy az itt megtermelt jövedelmet szavazatvásárlásra fordítják.

a nagy hohohorgász 2022.04.06. 09:19:22

@s: hallo hallo matyika, nem osszekeverni a dolgokat!! Hogy budapestiek termelik meg vagy Budapesten termelik meg.... nem mindegy:))))

a nagy hohohorgász 2022.04.06. 09:22:10

@Bobacska: persze vidék alamizsnabol el.... akkor vajon a vidék miért örül az 1 kulcsos adónak:)))? Miért nem kiabál a családi pótlék emelesert? És miért örül a családi adokedvezmenynek???? Ember magadat jaratod le

Bobacska 2022.04.06. 10:44:05

@a nagy hohohorgász: A szegény vidékinek mindegy, hogy hány kulcsos az adó. Nem is biztos, hogy mindenki érti azt, hogy mi a jelentősége az egykulcsos adónak, ami amúgy csak a nagyobb jövedelműeknek kedvez, akárcsak a családi adókedvezmény. Tudomásul veszem, hogy Te mindent másképp látsz, de ne járasd le magad buta beszólásokkal.

a nagy hohohorgász 2022.04.06. 11:28:50

@Bobacska: szóval 200ezer forintbol ha 15% ot vonsz el akkor kevesebbet kapsz mintha 35%ot vonnal le??? Vagy a bruttó 200ezer már gazdag???? Csülök halistennek a matekot még nem liberalizaltak:))). Matekból megbuktal:))))

Bobacska 2022.04.06. 11:42:42

@a nagy hohohorgász: Lövésed sincs az adózásról, de osztod az észt. Nem kéne, mert neked elég kevés van. Ha lehet, olyan dologhoz szóljál hozzá, amihez értesz. Talán akad számodra valami, de az adózás biztos nem, az nem a te világod.

a nagy hohohorgász 2022.04.06. 11:47:47

@Bobacska: ja én nem adozok:))) én nem kapom a berpapirt:)))) na ezért szopsz még mindig, mert hülye vagy és hazudsz is:)))))

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2022.04.06. 12:51:12

@David Bowman:
Pedig volt Ungár a listán. Amúgy meg remélem a #momentumra szavaztál, hiszen mi vagyunk az igazi kormányképes ellenzék!

Bobacska 2022.04.06. 12:56:22

@a nagy hohohorgász: Kis butuska, azért mert levonják tőled az adót, azt hiszed, hogy te már értesz az adózáshoz? Szerintem inkább te szopsz, mert te vagy a hülye és te hazudsz. Persze fáj neked az igazság.

a nagy hohohorgász 2022.04.06. 13:07:53

@Bobacska: hát ha ilyen okos vagy akkor már értem hogy szerinted az 1/5 miért nagyobb mint a 2/3.....

a nagy hohohorgász 2022.04.06. 13:09:05

@R.V.Juli: szerintem korrepetalj matekot az elvtarsaidnak:))

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2022.04.06. 13:14:21

@a nagy hohohorgász: nem szép dolog egy dixlexiáson csúfolódni. :(

s 2022.04.06. 15:32:37

@a nagy hohohorgász: Hülye birkapásztor, téged ide be sem engednek, mert csak almozni vagy jó. Arra meg itt nincsen szükség, hülyegyerek.

a nagy hohohorgász 2022.04.06. 18:17:59

@s: tarlossal eltűnt a kutyaszar? Ja nem:))))

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2022.04.07. 09:28:42

@David Bowman: elsö körben nem miniszterelnöknek, de 100 nap és a századik MZP elszólas után úgy járt volna mint a Medgyessi. Andris és Peti meg ugye kézenfekvö alternatíva.

eßemfaßom meg áll 2022.04.08. 14:51:01

@s: "Magyarország jövedelmének tetemes részét Budapesten termelik meg" Aminek jelentős része úgy lesz budapesti, hogy ott van a cég központja. A záhonyban tankoló helyi pék is GDP-t termel budapestnek meg a Debrecenből Letenyére telefonáló hozzátesz egy kicsit a budapesti jövedelemhez.

eßemfaßom meg áll 2022.04.08. 14:53:49

@efi: "A cigányoké nincs "közvéleménykutatva", Ózd külsőre nem fog lemenni személyesen egyik biztos sem, a telefont meg nem veszik fel, mert nincs nekik, meg amúgy is csak hablatyolna, mert a kérdést sem érti."

Akkor így jöttek létre a budapesti 40+%-os kormánypárti eredmények.

eßemfaßom meg áll 2022.04.08. 14:54:49

@Bobacska: "de ne járasd le magad buta beszólásokkal." :)

s 2022.04.08. 16:37:28

@eßemfaßom meg áll: Ebből is látszik, hogy mennyire okos a budapesti. Mindenki neki tejel. Bekaphatjátok.

eßemfaßom meg áll 2022.04.10. 08:02:20

@s: Igen, ez azért van mert a budapesti teszkópénztáros meg hidegburkoló az kiemelkedően okos. Semmi más oka nincs.
süti beállítások módosítása