Pesti Flaszter

Pesti Flaszter

Fiatal Szabad Demokraták Szövetsége, meg a (D)KDNP

2020. december 08. - Papp D. Olivér

Szomorúan fogadta” a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja Szájer lemondását |  Magyar Hang

Szóval, egy hete kiderült a ma már mindenki által ismert vicces kis történet. Fölösleges is részletezni, szerintem, aki akarta már bőven kiröhögte magát. A részletek meg lássuk be, egyre érdekesebbek és ezáltal kesze-kuszábbak is. Igazából annyit tudhatunk, hogy Szájer József Európa Parlamenti képviselő, egyébként Fidesz alapító tag lebukott egy melegorgián. Bár volt itt szó drogokról az egyik oldalról, titkosszolgálati szálról a másikról, meg egymásnak ellentmondásos nyilatkozatokról a szervezőtől és még csomó minden érdekes dologról, ami vagy bizonyítható, vagy nem és talán majd bizonyítják, vagy nem. Kicsit olyan a dolog, mint a borkais bulin a kokain. Egyértelműen volt ott minden mi szem szájnak ingere, de hiába mondják a mai napig, a kokain egyszerűen akkor sem látszik azokon a videókon. Mármint én nem láttam ezeket… Csak egy haverom haverjának az anyukájának az ismerőse mondta, hogy ezt hallotta. Kicsit el is kalandoztunk, meg eleve nem erről a dologról akartam beszélni, vagyis erről csak egy másik aspektusáról.

Szóval a Fidesz az saját bevallása szerint egy keresztény demokrata meg jobboldali meg polgári meg még ki tudja milyen párt, egyébként meg egyre inkább tolódnak szélre. Ez teljesen rendben is van, virágozzék minden virág, de azért az feltűnt, hogy ezen ügy kapcsán, milyen kis liberálisok lettek hirtelen. Mintha újra a 90-es évek elején lennénk, amikor a hosszú hajú és szakállas Orbán Viktor, meg az -egyébként szerintem hihetetlenül cool- csokornyakkendős Szájer, döntik le naranccsal a vörös csillagot, a Roxette zenéjére. Csak hallgassuk meg a nyilatkozatokat az ügy kapcsán, konkrétan hirtelen kiderült, hogy az Európa Parlamenti képviselő titkolt homoszexuálitásáról már 30 éve tudtak. Ami persze szintén nem baj, csak hát ugye ők voltak azok, akik az előző kampány során, az akkor legnépszerűbb ellenzéki párt elnökét próbálták melegnek beállítani, ők voltak azok, akik alaptörvénybe rögzítették, hogy az anya nő, az apa pedig férfi, és ők voltak azok, akik kimondták, hogy a család anyából, apából és gyerekekből áll. Ehhez képest most meghallgathattuk, a méltán rendkívül népszerű Pesti Tv-n, hogy Szájer igazi férfiként viselkedett és jár neki a taps, mivel lemondott. Hirtelen nem lett probléma az, hogy a saját neméhez vonzódik, de valami miatt, ha a másik oldalon valakinek vélt vagy valós módon hasonló a nemi identitása, akkor az már rögtön mehet is a lejárót kampányba. Félreértés ne essék, öröm nézni ezt a hirtelen előbukkanó elfogadó narratívát, de legalább is furcsa az elmúlt pár év gyökeresen más típusú kommunikációja után.

Érdekes egybeesés, hogy a Fidesz akkor válik ismét liberális párttá, amikor egy régi ismert arcuk, aki az első parlamenti ciklusukban még Orbán Viktor mellett ült, távozik a soraikból. Igazán szép keretbe foglalja az elmúlt 30 év izgalmas és szövevényes történetét. Lehetséges, hogy most értek körbe a politikai skálán, amit sokan hibásan egy egyenesként ábrázolnak, pedig igazából egy kör? Lehetséges, hogy a Fidesz annyira jobbra tolódott, hogy az már ismét baloldalnak számít? Vajon számít ez az egész ügy ennyit? Lehet túl sokat látok bele…

A bejegyzés trackback címe:

https://pestiflaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr1316324502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása