Pesti Flaszter

Pesti Flaszter

Mikor már ekkora a gáz

2020. május 13. - Papp D. Olivér

Fájl:A Magyar Kétfarkú Kutya Párt népszavazási plakátjainak egyike ... 

   A Nézőpont Intézet áprilisi kutatása szerint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 5%-on áll a biztos szavazók körében, vagyis, elérték a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt. Ez egyszerre aggasztó és örömteli hír. Aggasztó, mert ez egyértelműen mutatja, hogy a politikai elit, már egy a statisztikában látható tömeg számára annyira vállalhatatlan, hogy csak protest szavazatot hajlandóak leadni. Ugyanakkor örömteli, meglepő módon ugyanebből az okból, hiszen az is látszik, hogy sokan nem kíváncsiak a jelenlegi Országgyűlést alkotó és azonkívül eső pártokra.

(kép:https://kozvelemenykutatok.hu/2020-aprilisi-kutatasi-eredmenyek-nezopont/)

   A viccpárt műfaja egyáltalán nem idegen más országokban sem, viszont az megfigyelhető, hogy ha a szavazók bárhol elkezdenek feléjük gravitálni, az mindig nagy bizonytalanságokat és ezzel együtt komoly problémákat jeleznek. Egyértelműen látszik, hogy elsősorban egy olyan tanult és fiatal réteg lett hátrahagyva, akiknek megvan a véleményük a legtöbb politikai kérdésről, mégis úgy érzik, hogy a választék nem felel meg nekik. Ha pedig megnézzük kik vannak terítéken, akkor ez azonnal érthetővé is válik. Mégis kire szavazzanak? A kormánypárta, akik fiatal demokratákhoz méltóan magasról tesznek a fialtokra? Az alig mérhető MSZP-re, akik hiába próbálkoznak, jó ideje képtelenek voltak tematizálni a közéletet? A DK-ra, élükön a Ferivel? Talán a Momentumra, akik ugyan képesek új témákat bedobni, identitásuk mégis megfejthetetlen? Ott van még nekik a Jobbik, akik csak vergődnek egy karakteres és erős vezető nélkül. Esetleg az LMP, akikről már azt se tudjuk, hogy kik a tagjai? Végezetül (és őket csak félve merem megemlíteni) a Mi Hazánk Mozgalomra, akik bár szintén a viccpártok táborát erősítik, csak erről egyedül ők nem tudnak, nem mellesleg ellenzékiségük is erősen megkérdőjelezhető? Ezek után egyáltalán nem meglepő az MKKP magukhoz képest nagy népszerűsége.

   Melyik az a párt Magyarországon, akik hiány nélkül el tudnak számolni azzal, hogy mire költötték kampánypénzeiket? Bizony! A viccpárt. Melyik az a párt, akiknek soha nem voltak komoly botrányaik? Most azt ne számoljuk, hogy járdákat festettek, mert még elhiszem, hogy komolyan terroristák. A válasz pedig ismételten jó, megint csak a Kétfarkúak. Bár nevetséges de Magyarországon ők a legkevesebb botránnyal rendelkező párt. Jó, nyilván lehet mondani, hogy miért is kéne náluk komoly balhék után nyomozni, amikor senki sem veszi őket komolyan? Talán azért, mert ők is állami pénzeket kapnak kampányra, vagy talán azért mert, ha most lennének a választások akkor bejutnának a parlamentbe, végül meg azért, mert a kutatás alapján verik a volt kormánypártot, az MSZP-t.

   Lehet mondani, hogy aki rájuk adja voksát az felelőtlen, elherdálja az értékes szavazatát, sőt visszaél a demokrácia által nyújtott lehetőségével, hiszen még programjuk sincs! Sajnos az a helyzet, hogy van és igen, az vicces elemekkel van teletűzdelve, mint örök élet és ingyen sör, de mit is várnánk tőlük, amikor ez a szerepük? Az meg tényleg zárójeles megjegyzés, hogy ezek az ígéretek nem komolytalanabbak a legendás „Folytatjuk!”-nál.

   Magyarországon jelenleg az a helyzet áll fent, hogy bár választék az van dögivel mégis egyik rosszabbnak tűnik a másiknál. Ezek után tényleg nem meglepő, ha valaki úgy dönt, hogy ebből nem kér és jól bemutat nekik. Nem kell csodálkozni, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt erősödik, olyan országot kéne csinálni, ahol nincs is rájuk szükség.

A bejegyzés trackback címe:

https://pestiflaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr3315688994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.05.14. 12:26:40

Talán ez a párt mutatja be a legtisztességesebben azt, hogy mi a valóság tükre.

a nagy hohohorgász 2020.05.14. 12:31:59

A közvélemény kutatásbol egyedül a Jobbik szavazókat nem értem manapság! Szerintem annak a pártnak így nincs mondanivaloja még annyi sem mint az MSZP DK nak. Egyedül a momentum aki néha mond is vmit bár szerencsére kevés anarchista van jelenleg. De majd ha felno a z+1+2 generáció.... Hahaha

a nagy hohohorgász 2020.05.14. 12:39:39

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: igen és ez a párt sem tud épkézláb választ adni a problémakra és meg sem próbál ezért vicc part. Mielőtt nekem esel, egyik sem tud.

midnightcoder2 2020.05.14. 12:58:37

Ebbõl egyedül az MSZP pozíciója az ami tetszik. Õk teljesen jogosan vannak ott, ahol, kár hogy nem 89 óta folyamatosan. Egy párt van ami többet ártott az országnak mint Orbánék 2010 óta, ez pedig ők (na jó, az SZDSZ-szel karöltve). Az igazi baj pedig az, hogy az ellenzék legerősebb pártja a Fletóé. Ez az ami a gáz, nem a kétfarkúak.

Alp7a 2020.05.14. 13:41:11

Az mszp-vel tényleg csak az a baj, hogy nem tudták tematizálni a közéletet? Tehát teli vannak csomó jó gondolattal, megoldással, konstruktivak, csak éppen nem tudták ezt a sok jót átadni a népnek?
Mert akkor biztos, hogy elmentek otthonról a posternél.

a nagy hohohorgász 2020.05.14. 13:43:44

@midnightcoder2: és a momentum nem hajaz a "kovács Pistike" partjára? Ugyanaz a felállás mint 30 éve. Van egy piros fehér zöld szalaggal bekotott szar és van a teljes káosz (proli támogatott szolga sors) na bmeg ebből válassz!

a nagy hohohorgász 2020.05.14. 13:48:40

@a nagy hohohorgász: szerintem az a baj hogy nincs normális jobb oldali pártunk. Csak olyan aki atmegy rasszistaba vagy olyan aki magyarositja a demokráciat. Mert valljuk be a globalista oldal valóban a globalizációt képviseli. Ja és baloldal sincs.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.05.14. 14:14:58

Alapvetően jó hír, hogy a ballibantak sikeresen osztják fel magukat sok pártra, majd ezek egymással viszálykodnak.

a nagy hohohorgász 2020.05.14. 14:29:16

@MAXVAL bircaman közíró: nem. Kurvara nem jó hír. Mert így nem lesz fejlődés és előbb utóbb a globalista tulero lenyomja a Fideszt, mégpedig azért mert ők is hazudnak. Ha ez így marad akkor csak szopo lehet. Ki kéne nevelni végre egy normális ellenzéket.

birkamenet 2020.05.14. 14:47:06

30 éve nem tudja senki, hogy ez a "Biztos pártválasztók" kategória szart se ér. Ez csak a fundamentalista hívek párt preferenciáit mutatja meg. Az meg marha kevés.

Az hogy egy választáson a maradék 70% hogyan fog szavazni, azt meg majd utólag tudja meg mindenki.

birkamenet 2020.05.14. 14:52:18

ja, a nézőpont meg századvég pedig a két legközismeretebb FAKE NEWS intézetek. Megrendelésre dolgoznak, a gazda igényét elégítik ki. Legutóbb tavaly októberben akkorát koppantak a fake adataikkal, hogy tarlóspisti azóta is permanens traumában van.

Halibuli 2020.05.14. 15:21:48

Magyarországon nem a politikai pártok a szarok, hanem a választók.
A pártok akkor fognak megváltozni, ha a választók egyértelműen üzenik jobbra is, balra is, hogy középen lehet bekapni! Majd akkor!

szánmonoxid 2020.05.14. 15:28:03

@midnightcoder2:
Ennek ellenére a rendszerváltás óta az egyetlen értékelhető kormányzati ciklus az MSZP-hez fűződik, konkrétan Hornhoz és kormányához.
Akiknek egyrészt nem 2/3-uk, hanem majdnem 3/4-ük volt (72% meg a resztli), mégsem éltek vissza vele.
Nem úgy, mint szarfaszú O1Gecigányék.

Pedig megtehették volna, hogy örök időkre magukat nevezik ki mindenhova.

morph on deer 2020.05.14. 15:35:42

“ Nem kell csodálkozni, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt erősödik, olyan országot kéne csinálni, ahol nincs is rájuk szükség.”

Alapvető tévedés!
Pont az lenne a lényeg, hogy olyan országot csináljunk, ahol legfeljebb a Duplafarkú Ebek pártjára lehet szükség, és arra is csak rekreációs funkcióval, mert amúgy minden és mindenki teljesen normálisan teszi a dolgát!

Ahol a kutyát sem - függetlenül a farkak számától - érdekli, hogy ki a miniszterelnök, mert mindegy is, vagy a strómanjai, mert olyanok nincsenek is, mert nincs rájuk szükség! Vagy hogy az egészségügyért felelős miniszter ezen a héten hányadik parancsolatig jutott éppen el, mert mondjuk egy normális szakember törődik az egészségünkkel...
És még számos hasonló példa, ami egyáltalán nem kéne, hogy legyen!
Ahol legfeljebb a kétfarkú kutyák színesíthetnék az életünket, és nem Semjén javaslatai..!

Na ilyen ország kéne!

midnightcoder2 2020.05.14. 15:39:15

@szánmonoxid: Ja. Értékelni, azt lehet a Horn kúrmányt. Az elején pont úgy töketlenkedtek mint Antallék, és pont úgy lopták szét az országot mint Antallék idején. Utána jöttek Bokrosék és valamennyire helyrebillentették a dolgot - annak az árán, hogy eladták a teljes magyar energetikai szektort és kb. mindent mást is ami mozgott. De ez valamennyire tényleg helyre hozta a dolgokat. Aztán jöttek Orbánék és folytatták a dolgot kb. a 2000-es évekig amikor az MSZP beizzította a szociális demagógiás csomagját, amire Orbánék is elkezdtek lazítani. De nem eléggé: az MSZP nyert a "több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak" programjával, amiből a jóléti rendszerváltás programja lett. Ami teljesítette is amit ígért: valóban sikerült leváltaniuk a jólétet, és persze megágyazni a mai rendszernek.

midnightcoder2 2020.05.14. 15:40:52

@szánmonoxid: Ja, és persze Hornék alatt pont annyira volt egyoldalú a média mint ma, csak akkor a szocik felé lejtett. És mégis, akkor valahogy egyik balfék sem kiabált a sajtószabadság hiánya miatt...

a nagy hohohorgász 2020.05.14. 15:54:35

@szánmonoxid: mond már meg te fasz hogy mit csinált jól a Horn kormány???? Ma visitanal ha azt csinalnak!!! Tudod hány munkahely szűnt meg??? Tudod hányan nyomorodtak bele a bokros csomagba te szar????

a nagy hohohorgász 2020.05.14. 15:56:02

@a nagy hohohorgász: tudod kiknek baszott alá a bokros??? Hát nem neked te kurva proli!!!! Takarodj a kurva anyadba.

a nagy hohohorgász 2020.05.14. 15:57:27

@szánmonoxid: te sosem leszel több mint egy szaros Pesti gennygoc.

2020.05.14. 16:45:29

@szánmonoxid:

"Pedig megtehették volna, hogy örök időkre magukat nevezik ki mindenhova. "

Jól tették, hogy nem maradtak kormányon. Ha megtették volna, azok már tényleg a villanypóznákon végezték volna.

2020.05.14. 16:46:19

Hmm ingyen sör ..... Megfontolandó :)

2020.05.14. 16:48:33

Én mondjuk az ingyen bort is felvenném a programba, mondjuk ingyen Cabernet Sauvignon a jobb fajtából. Már megy is oda a voksom :)))))

2020.05.14. 16:59:25

@midnightcoder2:
Ja, meg olyan kib.szott járulékokat kellett fizetni, hogy vért hugyoztunk. Aztán verték a mellüket, hogy milyen ügyesek voltak.
Aztán közben azt a pénzt fizettették ki velünk gyakorlatilag, amelyeket a mutyi privatizálás során áron alul eladott cégek ellenértékén bukott a központi költségvetés.
Központosított einstandolás volt.

énisfélek 2020.05.14. 18:43:34

Egy viccpárt viccei számára nap mint nap rengeteg kiváló muníciót szolgáltat a magyar kormánypárt, a kormánypártot kormányozó háttér-kormánypárt és a sok kis ellenzéki viccpárt, akik valamennyien véresen komolyan gondolják magukat. A rengeteg munícióhoz képest nagyon vérszegény a Kétfarkú Kutya jelenléte a médiában.
A következő választások időpontjához képest talán még most sem késő a Két fa szú párt nevét kevésbé undorítóra (átlagember-kompatibilisabbra) megváltoztatni és a még elérhető médiát politikai tréfákkal és maró politikai humorral FOLYAMATOSAN elárasztani.

énisfélek 2020.05.14. 18:58:41

@inteligens elenzéki: "Én mondjuk az ingyen bort is felvenném a programba"

Az ingyen sör önmagában gyenge tréfa. Én levezetném valódi profi pénzügyi elemző segítségével, hogy hogyan lehetne VALÓBAN megvalósítani az ingyen sör szlogent. Na AZ lenne az ütős média hír, átvennék kényszerűségből még azok a portálok is, akik amúgy nem nagyon szeretnék ;)
A magyar választók nagy részének annyira tele van a töke a négyévenként lehetséges tolvajváltással, hogy lassan már bárkire hajlandók szavazni, akiről feltételezhető, hogy megkapná az erkölcsi bizonyítványt.

morph on deer 2020.05.14. 19:24:00

@énisfélek:
“ akiről feltételezhető, hogy megkapná az erkölcsi bizonyítványt.”

Meg. Pintér Sanyi bácsitól.

nemecsekerno_007 2020.05.14. 19:57:52

@szánmonoxid: Amíg ezt elhiszitek, addig tuti a 2/3.

Galerida 2020.05.14. 20:36:44

Még mindig kisebb szégyen egy viccpártra szavazni, mint a ballib ellenzékre... Onnan kapják a szavazókat...

white999 2020.05.14. 20:38:47

@midnightcoder2: Szerintem kiabált, csak akkor jobbfék volt még.

white999 2020.05.14. 20:40:57

@midnightcoder2: Egész pontosan, aki annak idején jobbfék volt az most balfék. Pedig egy helyben állnak.

white999 2020.05.14. 20:43:45

@a nagy hohohorgász: mond már meg te fasz hogy mit csinált jól a Horn kormány???? Ma visitanal ha azt csinalnak!!! Tudod hány munkahely szűnt meg??? Tudod hányan nyomorodtak bele a bokros csomagba te szar????
Sok választás nem volt, ahogy most se lesz. Majd pörgetjük a nyomorultá váló számlálót, hogy ki volt a jobb.

white999 2020.05.14. 20:51:36

@énisfélek: Igaz lenne, már ha remegnének a hatalomért és a parlamentbe akarnának kerülni. Csak hát náluk nem ez a cél, hanem hogy rámutassanak mennyire hülyék a politikusok. Ez megy is nekik. Amennyiben profi párt ként kezdenének viselkedni pont a lényeg tűnne el.

a nagy hohohorgász 2020.05.14. 20:53:58

@white999: a kurva anyad hogy nem tudsz egy kérdésre válaszolni bmeg!

white999 2020.05.14. 20:54:30

@Galerida: Még mindig kisebb szégyen egy viccpártra szavazni, mint a ballib ellenzékre... Onnan kapják a szavazókat...
Ezt melyik közvélemény kutató hozta le?

a nagy hohohorgász 2020.05.14. 20:56:04

@white999: mi van matyika te vagy white 999 is? Nem csak birkamenet?

a nagy hohohorgász 2020.05.14. 21:15:45

@math0: hát matyesz amit írsz az nem vall PhD ra! Nem az Ecseri piacon vetted? Vagy még Moszkvában kaptad 90 előtt?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2020.05.14. 21:51:08

@a nagy hohohorgász: az mióta érv, hogy nekem van egy Ph.D.-m, te még magyarul se tudtál megtanulni, és kétségbe vonod a Ph.D.-met vagy annak hitelességét? Hol van ebben bármi érv? Csak köpködsz.

nemecsekerno_007 2020.05.14. 21:57:03

Mindegyik viccpárt, kivéve talán a Fideszt.
MSZP, DK mind a korábbi állampárt utódai, jól mutatja a rendszerváltás átverés jellegét. Az ifjú titánok meg ugyanúgy összekenték vele magukat mint az LMP. Ha ilyen ellenzékünk van, nincs szükség ellenségekre.

prakp 2020.05.14. 22:19:34

@nemecsekerno_007: Mer a fiszfasz az mi a tököm? Olyan gyönyörű az a parlamenti patkó, baszod. Ellensége is csak a fiszfasznak, meg a híveinek van, de abból aztán számos. Érdekes, nem? Ennyi hülye szembejön az autópályán, de sebaj, levédázzuk mindet! Főleg a Sorost! Szvsz, mind vicc, csak kurvára nem tudok röhögni a poénon. Mondjuk, ezt is megoldják, a humorküszöböm van nagyon lent/fent, baszhatom. Majd a rendőrörsön megmagyarázhatom.

white999 2020.05.14. 22:40:59

@a nagy hohohorgász: Feszült vagy! Akarsz beszélni róla? Egyébként ne láttam, volt értelmes kérdésed is?

a nagy hohohorgász 2020.05.14. 23:17:13

@white999: ti sohasem látjátok a kérdést. Tudod a kérdés az ami után kérdőjel van. Ha viszont nem láttál kérdést mi a faszt irogatsz? Figyelj kérdés volt

a nagy hohohorgász 2020.05.14. 23:18:15

@Brendel Mátyás: bmeg te meg magaddal beszelgetsz? Nagy király vagy.

énisfélek 2020.05.14. 23:58:29

@white999: Kizárólag abból az emberből lesz jó politikus, aki nem AKAR politikus lenni. Aki politikus akart lenni (potenciális korrupt tolvajok, hatalommániások és aljas pszichopaták), azokat automatikusan törölni kellene a válaszhatók listájáról.

midnightcoder2 2020.05.15. 06:39:34

@math0: A köztévé egyedül Antallék alatt dolgozott az ellenzéknek, amúgy mindig az aktuális kormány szócsöve volt. Fletóék alatt a kifizetőhelye is, ott landolt egy rakás lejárt szavatosságú párthű "sztár", de Pl. Megyó lánya is. A rádióknál a Petőfi szerintem sokat soha nem politizált, a Bartók sem, a Kossuth kb. kiegyensúlyozott volt addig, amíg Fletóék ki nem herélték. Azóta kb. nincs jelentősége.

Az oxigén kiválik a széndioxidból 2020.05.15. 06:42:11

@midnightcoder2: "Az igazi baj pedig az, hogy az ellenzék legerősebb pártja a Fletóé. Ez az ami a gáz, nem a kétfarkúak." - Ebben egyetértünk.

Az oxigén kiválik a széndioxidból 2020.05.15. 06:45:15

@a nagy hohohorgász: valamilyen Soros ügynök nátriumpentotált öntött a piádba hogy igazat mondsz?

Az oxigén kiválik a széndioxidból 2020.05.15. 06:47:32

@midnightcoder2: Az energetikai szektor qrva veszteséges volt. Az ELMŰ-t a németek tették gazdaságossá, hogy kirúgták a sok léhűtőt, megszüntették a sok lopást és ésszerűvé tették a működést. Ott voltam, végignéztem.

Az oxigén kiválik a széndioxidból 2020.05.15. 06:49:38

@a nagy hohohorgász: Végre egyszer helyes az önmagadról alkotott képed és elküldöd magad a qrva anyádba. :-))

"a nagy hohohorgász2020.05.14. 15:56:02
@a nagy hohohorgász: tudod kiknek baszott alá a bokros??? Hát nem neked te kurva proli!!!! Takarodj a kurva anyadba."

Galerida 2020.05.15. 06:49:52

@Az oxigén kiválik a széndioxidból: A DK tagságának túlnyomó része "másodlagos hasznosítás", Ferenc az MSZP-ből kukázta ki őket és igaza volt, töltelékként még hasznukat veheti....

Az oxigén kiválik a széndioxidból 2020.05.15. 06:50:50

@inteligens elenzéki: Csaxólok, a GDP arányos adó akkor is annyi volt mint most.

Az oxigén kiválik a széndioxidból 2020.05.15. 06:57:32

@nemecsekerno_007: Pedig valakinek hitelt kellene felvennie, hiszen a fidesz ilyet nem tesz. ja, nem.

agarik 2020.05.15. 07:44:16

@a nagy hohohorgász: Pedig egyszerű.
Ja, megjegyzem a Momentum nem anarchista. Sajnos.
A Jobbikkal meg az a helyzet, hogy a kiépült szavazóbázis még nem talált okot leépülni.

Amúgy erősen kérdőjelezem a felmérést. Vagy kíváncsi lennék mekkora a biztos szavazók aránya az összes lehetséges szavazóhoz képest. És akkor már mennyi a biztos nem szavazó.

midnightcoder2 2020.05.15. 07:45:36

@math0: Amit nem értesz, hogy a közszolgálati médiában igazából politikai jelentősége csak a Kossuthnak volt, és TV csatornáknak van. Ez utóbbi pedig Antallék kivételével mindig az aktuális kormány szócsöve volt. Azon most lehet vitatkozni, hogy de most jobban vagy kevésbé, de sok értelme nincs. A közszolgálati az aktuális kormányé, ez volt, ez van és szerintem ez is lesz amíg létezik közszolgálati média.

Amiben különbség van az egyes ciklusok között az a többi média. Újságok, kereskedelmi TV-k, rádiók, és persze az internet. Hornéknak annak idején ezek két kis olvasottságú újság kivételével mind a baloldal kezében voltak. Orbánék az első ciklusukban kezdték ezt kiegyenlíteni, de a közelébe sem jutottak ennek, ezért is buktak meg. Aztán a Fletó kormány alatt tovább erősödtek, 2010 után pedig végképp belehúztak a dologba. De igazából a hagyományos médiának a szerepe egyre csökken, hiába vettek Orbánék újságokat amikor mára már alig fogy a papír alapú média. A neten pedig a baloldal mindent visz az index-szel.

Galerida 2020.05.15. 07:46:47

@math0:
Csak megemlíteném, hogy újszülött koromban pelenkába kakiltam és a Néphadseregben egy hétig megbízott KISZ-titkár voltam!
A lényeg az, hogy nem maradtam azon a szinten!

midnightcoder2 2020.05.15. 07:50:07

@agarik: Valahogy nem tudom, mi a fene az a Momentum. Volt egy nagy megmozdulásuk anno a Nolimpia, ami tök fasza volt, de utána nem igazán tudtak arculatot kialakítani. Kb. ugyanúgy, ahogy a Jobbik. Fogalmad sincs hogy mit várj tőlük ha hatalomra kerülnek. Persze, helyes kis weblapot csináltak maguknak, de ilyet én is összedobok pár nap alatt.

nemecsekerno_007 2020.05.15. 08:39:14

@prakp: Az ellenzék idióta és arrogáns is.

nemecsekerno_007 2020.05.15. 08:40:32

@math0: Nem. Csak elegem van a küldetéstudatos idiótákból.

nemecsekerno_007 2020.05.15. 08:45:55

@math0: Ezt a szöveget még másolgathatod évekig, lényegtelen.
Ez az összemosós taktika még működött a rendszerváltás környékén, mert az elvtársaidnak még megvolt az ügynök- és besúgóhálózata, meg a média feletti kontroll. Ma már nem.

nemecsekerno_007 2020.05.15. 10:16:26

@math0: Már leírtam. A poszt-komcsi világban működött a dumád, 10 éve már nem. A 2/3-ok bizonyítják, az pont elég érvnek.

nemecsekerno_007 2020.05.15. 13:55:42

@math0: Magaddal öcsi. Intellektuális faszverés bajnoka.

white999 2020.05.15. 18:46:58

@énisfélek: Nem csak a választhatóból de választó listából is.

white999 2020.05.15. 18:50:48

@a nagy hohohorgász: Szerintem indulatkezelési problémáid vannak. Javaslom ilyenkor a barack dal eléneklést. Ha nem megy akkor még mindig ott van a Fel vörösök proletárok. Attól megnyugszol, helyre áll a világ rendje.
süti beállítások módosítása